SSK ve Bağkur'lular dikkat! SGK onayladı, o kişilerin emeklilik yaşı düştü: İşte gün prim yaş tablosu...

SSK ve Bağkur'lular dikkat! SGK onayladı, o kişilerin emeklilik yaşı düştü: İşte gün prim yaş tablosu...

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi milyonlarca çalışan gözünü erken emeklilik yasasına çevirmiş durumda. Vatandaşlar 'Erken emeklilik olacak mı? Kademeli emeklilik geliyor mu?' sorularını araştırırken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) devrim niteliğinde karar geldi. Milyonlarca kişi artık erken emekli olabilecek. SSK ve Bağkur'lular dikkat. Artık ev hanımları da erken emeklilik fırsatından yararlanacak. İşte TBMM'den geçmesi beklenen yeni erken emeklilik reformunun detayları...

Türkiye'de milyonlarca çalışan erken emeklik için gün saymakta. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte 3.5 milyonu aşkın kişi erken emeklilik fırsatından yararlanırken gözler kademeli emekliliğe çevrilmiş durumda. Milyonlarca kişi 'Kademeli emeklilik gelecek mi? Kimler erken emekli olabilecek?' sorularını araştırırken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) güzel haber geldi. Çalışmayan ev hanımları erkenden emekli olabilecek. İşte erken emeklilik şartları ve detayları...

SGK YENİ DÜZENLEMESİNİ DUYURDU: EV HANIMLARINA MÜJDE

Sosyal Güvenlik Kurumu hazırladığı yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca ev hanımına güzel haberi verdi. Yeni düzenleme ile ev hanımları isteğe bağlı sigorta girişi yaptırımı durumunda devletten prim desteği alabilecek. Böylece ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’i devlet tarafından ödenmiş olacak.

yeni-proje-96.jpg

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI DOĞDU

Bir diğer düzenleme ile Bağ-Kurlu çalışanlara özel geliyor. TBMM'de onay bekleyen bu düzenleme sayesinde Bağ-Kurluların emeklilik için prim ödeme gün sayısında indirime gidilecek. Küçük esnafı kapsaması beklenen prim indirimi 1800 gün olacak. Bu sayede Bağ-kurlular 5 yıl erken emeklilik hakkı elde etmiş olacak.

yeni-proje-95.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Kademeli emeklilik düzenlemesi olacağına yönelik iddiaları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok." dedi. Konuyla ilgili torba yasa çalışması yapılıp yapılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN