Sürücülere zam şoku! Rakamlar yeniden değişiyor! Dev indirimlerin ardından dev zamlar kapıya dayandı

Sürücülere zam şoku! Rakamlar yeniden değişiyor! Dev indirimlerin ardından dev zamlar kapıya dayandı

Sürücüleri düzen bir açıklama yapıldı. Brent Petrol fiyatlarında görülen artışlar akaryakıt Fiyatlarını da etkiliyor. Geçtiğimiz hafta iki kez indirim yapılan akaryakıt fiyatları güne zamlarla başlayacak. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Akaryakıt fiyatları hakkında yapılan açıklamalar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta ABD'den gelen kötü haberler ile birlikte petrol fiyatları da düşüşe geçti. 3 bankanın iflas kararını açıklaması ile birlikte petrol fiyatları üzerinde oluşan baskı akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiler doğrultusunda akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geleceği belirtildi. Ekranlarda görülen rakamlar bir düşüp bir yükselirken sürücülerde ne yapacağını şaşırdı. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

MOTORİN FİYATLARINA ZAM YAPILACAK MI?

Brent Petrol fiyatlarında görülen geri çekilme motorin fiyatlarına da indirim olarak yansıdı. Geçtiğimiz hafta iki kez yapılan indirim ile birlikte motorin fiyatları 17 Mart'ta 0.71 TL, 18 Mart'ta ise 1,34 TL indirim aldı. Yapılan indirimlerle birlikte motorin fiyatları benzin fiyatlarından düşük bir seviyede görüldü. Alınan son bilgiler doğrultusunda motorine bu kez de 0.80 TL zam yapılacağı belirtildi.

akaryakit-istasyonu.jpg

BENZİN FİYATLARINDA DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Motorin fiyatlarına zam haberi gelirken benzin fiyatları hakkında da araştırmalar devam ediyor. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş hem benzin hem motorin fiyatlarını etkilerken son açıklamalarda merak uyandırıyor. Alınan bilgiler doğrultusunda benzin fiyatına herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.


GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Piyasada gelişmelerle birlikte akaryakıt fiyatları da sürücülerin aklını karıştırmaya başladı. 21 Mart 2023 tarihi itibariyle motorin ve benzin fiyatları şu şekildedir:

akaryakit-indirim.jpg

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 19,61 TL
Ankara 19,99 TL
İzmir 20,07 TL

BENZİN FİYATLARI

İstanbul 20,54 TL
Ankara 20,91 TL
İzmir 20,90 TL
Belirlenen fiyatlar il, ilçe ve bayilere göre değişiklik göstermektedir.

AKARYAKIT FİYATLARINDA HESAPLAMALAR NASIL YAPILIR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatı dikkate alınmaktadır. Bu kapsamda ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor.


Gümrüksüz rafineri fiyatı içinde Akdeniz ve İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları dikkate alınırken günlük dolar kuru takip edilerek gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN