Süt fiyatlarına dev zam geliyor! Artışlar o tarihte etiketlere yansıyacak! En ucuzu bile cep yakacak

Süt fiyatlarına dev zam geliyor! Artışlar o tarihte etiketlere yansıyacak! En ucuzu bile cep yakacak

Zamların ardı arkası kesilmezken geçtiğimiz yıl zam şampiyonu olarak bilinen süt fiyatlarına yeni zamlar için o tarih işaret edildi. En ucuz süt fiyatı bile yüksek görülürken yeni zamlarla birlikte vatandaşında cebi yanacak. Peki süt fiyatları ne kadar oldu? Süt fiyatlarına ne kadar zam yapıldı? İşte güncel süt fiyatları…

2024 ile birlikte ekmek, sigara derken bu kez de süt fiyatlarına zam yapıldı. Ulusal Süt Konseyi zamları yeşil ışık yakarken yeni fiyatlarda vatandaşın cebini yakacak. Yeni tarifeye geçilmesi için o tarih işaret edilirken güncel fiyatlarda merak ediliyor. Peki süt fiyatları ne kadar oldu? Süt fiyatlarına ne kadar zam yapıldı? İşte güncel süt fiyatları…

SÜT FİYATLARINA DEV ZAM

Ulusal Süt Konseyi (USK), geçtiğimiz günlerde çiğ süt fiyatlarını zam yapıldığını duyurdu. 22 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere süt fiyatlarına %17 oranında zam yapılırken fiyat ise litre başına net 13,5 TL olarak belirlendi. Konsey tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

sut-fiyat.jpg

"22 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,5 lira olarak belirlenmiştir."

Duyuruda, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği ve baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için 20 kuruş fark uygulanacağı ifade edildi.

sut.jpg

SÜT FİYATLARI NE KADAR?

Marketlerde süt fiyatları 18 TL'den 27 TL'ye kadar ulaşan bir fiyat aralığında satışa sunuluyor. Süt fiyatlarını zam yapılması ile birlikte 22 Ocak'tan itibaren fiyatlarda artış yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN