T.C no sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar hemen başvursun! Destek ödemelerine ödemeler güncellendi: Başvurana 4336 TL ödeme yapılacak...

T.C no sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar hemen başvursun! Destek ödemelerine ödemeler güncellendi: Başvurana 4336 TL ödeme yapılacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bakan Derya Yanık tarafından iletilen destek ödemelerine ilişkin gelişmeler ile birlikte ödemeler güncellendi. Miktarlarda yapılan güncellemeler ile birlikte başvuranlar 4336 TL'ye varan ödemeler alıyor. Peki başvuru detayları nelerdir? İşte tüm detaylar...

DESTEK ÖDEMELERİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ

Türkiye'de yükselen enflasyon ile birlikte dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere pek çok yardım yapılıyor. Sosyal yardım ödemesi kapsamında gelişmeler tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından destek ödemelerine ilişkin gelişmeler aktarıldı.

Son dakika açıklamaları ile birlikte ödeme miktarlarına güncellemeye gidildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylığı ve evde bakım yardımında yapılan güncellemeler üzerine Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinde de güncellemeleri aktardı.

Sosyal yardım ödemelerine dair yazılı açıklamada bulunan Bakan Derya Yanık yeni rakamları duyurdu. 2023 yılı için sosyal yardım ve hizmetlerdeki kapasitenin iyileştirilmesi, yeni hizmet modellerinin geliştirilmesi için çalışmalara devam edeceğini açıkladı.

.jpg

DESTEK ÖDEMELERİ GÜNCELLENDİ

Sosyal destek ödemelerinde yapılan güncelleme ile birlikte aylık destek ödemelerinde güncellemeye gidildi. Derya Yanık sosyal yardım ödemelerine dair yaptığı açıklama ile birlikte yaşlı aylığının 1536 TL'den 1997 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Diğer yandan yüzde 40 ile 69 oranında engelli olan vatandaşlara bağlanan aylığın 1226 TL'den 1594 TL'ye yükseldiğini belirtirken, yüzde 70 ve daha yüksek engelli oranına sahip olan vatandaşlara verilen engelli aylığı 1840 TL'den 2 bin 392 TL'ye kadar yükseltildi. 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ise engelli yakını aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye kadar yükseltildi.

60b3e0e667b0a919e81fd3f9.webp

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin çocuklarına verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinde yaşanan gelişmeleri de aktardı. SED kapsamında aile içerisinde yer alan çocuk başına verilen desteğin ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye kadar yükseldiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık koruyucu ailelere yapılan çocuk başı aylık destek ödemesinin ise 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye kadar yükseldiğini açıkladı.

Destek ödemelerine başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN