Tarihin en büyük zammı! Emekliye, asgari ücretliye ve memura müjde! Tüm zamanların rekoru geliyor ama...

Tarihin en büyük zammı! Emekliye, asgari ücretliye ve memura müjde! Tüm zamanların rekoru geliyor ama...

Milyonlarca emekli 29 Ekim'de yapılacağı öne sürülen 5 bin TL'lik Cumhuriyet primi ve yine aynı dönemde yapılacağı iddia edilen ara zam haberlerini dört gözle takip ediyor. Bir o kadar da enflasyon karşısında ezilen asgari ücretliler ocakta yapılacak zamla ilgili açıklamayı bekliyor. Memurlar da ocak ayı için bir düzeltme beklentisi içinde. Sonunda milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemelerle ilgili kritik değerlendirme geldi. Detaylar aşağıdaki haberimizde...

Milyonlarca SGK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR'lunun heyecanla beklediği 29 Ekim'de yatırılacağı iddia edilen Cumhuriyet primi ve ekim ayı aralık zammıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Emekliler kadar ülkenin yarısından çoğunu ilgilendiren asgari ücret zammı da bir o kadar merak ediliyor ve bununla ilgili tablo da belirginleşiyor. En düşük memur maaşının içinde bulunduğumuz yıl 22 bin liraya yükseltilmesinin ardından, memurlar da 2024 yılında buna benzer bir düzeltme beklentisi içindeydi ve bununla ilgili de kritik gelişmeler yaşanıyor. Tüm bu tabloyla ilgili milyonlarca kişiyi heyecanlandıran bir açıklama geldi.

1-002.jpg

YouTube'ta 13 Dakikada Ekonomi isimli programda ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu emekli ve asgari ücretlilere yapılacak zamlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILACAK

Emeklilere Cumhuriyetin 100. yılı dolasıyla verileceği söylenen '5 bin TL Cumhuriyet primi' ve zamla ilgili konuşan Prof. Dr. Babuşçu, 'Öncelikle emeklilerin yıl sonuna kadar oyalanacağını düşünüyorum. Ocak yayında; emekliye, memura ve asgari ücretliye tarihin en büyük zamlarından biri yapılacak.' öngörüsünde bulundu.

2024 VE 2025'TE EMEKLİLER VE ÇALIŞANLARA KÖTÜ HABER

Bu zamdan sonra çalışan kesimler ve emeklilere iki yıl boyunca 'zammı unutun' denileceğini ileri süren Babuşçu, Nisan 2024 ve 2025'te enflasyonun altında zam stratejisi uygulanacağını öne sürdü. Babuşçu, "Bu nedenle şimdilik bir oyalama taktiği olarak görüyorum ara zam ve Cumhuriyet primi uygulamaları söylemlerini" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN