Tarımsal üretimde teknolojinin önemi artıyor! Verim ve kalitede inanılmaz yükseliş

Tarımsal üretimde teknolojinin önemi artıyor! Verim ve kalitede inanılmaz yükseliş

Tarımsal üretimde teknolojinin önemi artıyor! Tarımda verimlilik ve kaliteyi artırmak için kullanılan teknoloji, olumlu geri dönüşler sağlıyor. İşte, tarımda teknolojinin yeri...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda verimliliği ve kaliteyi artırmaya dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Teknolojinin tarım üzerindeki etkisine değinen Yumaklı, "Verimliliği ve kaliteyi artırmak adına mutlak suretle teknolojik gelişmeleri üretimin her safhasına monte etmeniz gerekiyor" dedi.

Tarımda verimliliği, kaliteyi, sürdürülebilirliği, kayıtlılığı ve tarımsal yatırımları önde tutan bir vizyon benimsediklerini söyleyen Yumaklı, şu ifadelere yer verdi:

h-14-1.jpg

"Bunun en önemli unsurlarından bir tanesi teknoloji. Elbette hayatınızın her aşamasında teknolojiyi kullanırsınız, kullanmanız gerekir ama eğer bir üretim yapıyorsanız teknolojiye çok daha fazla ihtiyacınız vardır. Bilgi toplamaktan bunları kayıt altına almaktan, daha sonra tarımsal üretimin farklı safhalarında, belki de insan gücünün ve emeğinin yetmeyeceği hususlarda teknolojiyi kullanabilirsiniz. Verimliliği ve kaliteyi artırmak adına mutlak suretle teknolojik gelişmeleri üretimin her safhasına monte etmeniz gerekiyor."

Tarım sektöründe, dikey ve topraksız tarım ile sulama alanlarındaki teknolojilerin dikkat çekici olduğunu belirten Yumaklı, bu alanlarda kullanılan teknolojinin verimi ve kaliteyi artırdığını da aktardı.

h-14-2.jpg

ÜRETİMİN HER SAFHASINA MONTE EDİLMELİ

Tarımda teknoloji kullanımının her sektörde olduğu gibi artış göstermeye devam edeceğini belirten Yumaklı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hayatımıza önceki dönemlerden çok fazla giren bazı unsurlar var. İklim değişikliği bunların başında geliyor. Siz iklim değişikliğiyle mücadele ederken aynı zamanda üretiminizi de artırmak ve artırdığınız üretimin hem verimli hem kaliteli olmasını sağlamak durumundasınız. Dolayısıyla bütün bunların etkilerinden arınıp aynı zamanda da üretimi artıracak hususları sadece teknolojiyi kullanarak ve önceleyerek, bunu üretimin her safhasına monte ederek yapabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN