Temel ihtiyaçlar artık lüks oldu! Hijyen ürünleri vergisi yüzde 20'ye çıktı, fiyatlar cep yaktı: Sabun, havlu kağıt, deterjan...

Temel ihtiyaçlar artık lüks oldu! Hijyen ürünleri vergisi yüzde 20'ye çıktı, fiyatlar cep yaktı: Sabun, havlu kağıt, deterjan...

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda yüzde 8 KDV uygulanan hijyen ürünlerinin vergi oranı yüzde 20'lik dilime çıktı. Yaşanan artış sonrası marketlere koşan vatandaşlar, fiyatlar artmadan ihtiyaçlarını tamamlamaya çalıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu zamana kadar yüzde 8'lik Katma Değer Vergisi (KDV) uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, sabun, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete gibi hijyen ürünlerinin vergi oranları yüzde 20'lik dilime girdi.

Bu maddede bulunan diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri ise düşük KDV dilimine bırakıldı. Alınan yeni KDV kararı yarından itibaren uygulamaya koyulacak.

yeni-proje-11.jpg

VATANDAŞ MARKETLERE AKIN ETTİ!

Hijyen ürünlerine gelen KDV artışının ardından vatandaş marketlere akın etmeye başladı. Fiyatlar artmadan ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaş marketlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara'daki bir marketten alışveriş yapan vatandaş Musa Çalık, "Zam geldiği için değil, normal alışverişimizi yaptık. Fiyatlar şuan uygun ancak yarın ne olacağını bilemeyiz. Bu piyasayı biz yapıyoruz. Esnaf yapıyor, hükümet değil. Hükümet emekliye zam verdikçe esnaf da bunu fırsat bilerek fiyatlara zam yapıyor. Bu durum da vatandaşın cebine yansıyor. Bu ülke bizim başka ülke yok" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN