Ters hamle gram altın ve doları çarpacak! Tuna Kaya 'müdahale' sinyali verdi... Rüzgar tersten esebilir

Ters hamle gram altın ve doları çarpacak! Tuna Kaya 'müdahale' sinyali verdi... Rüzgar tersten esebilir

Gram ve dolarda güne hızlı bir yükseliş ile başlarken, Piyasa Uzmanı Tuna Kaya ise Haziran ayı değerlendirmelerini yaptı. Dolar ve altında patlama olacağını ifade eden Kaya, ekonomik hamlelerin de yola olduğunu belirtti. İşte Tuna Kaya'dan yatırımcı için kritik açıklamalar.

Gram altın ve dolar yükseliş trendine devam edece mi? Merkez Bankası'nın piyasalara etkisi ne olacak? Tuna Kaya yatırımcılar için önemli analizlerde bulundu. Dolar ve altın için patlama sinyali veren Kaya, Merkez Bankası'nın yapacağı hamlelerle tersi bir durum da yaşanabileceğini söyledi. İşte Kaya'dan dikkat çeken altın ve dolar yorumu.

altin-001.jpg

"DOLAR YOLDAN ÇIKTI"

"Mayıs ayı Fed tutanakları açıklandı. FED iki 50 baz puan artıracak. Sonrasında frene basabilir. Hatta faiz artırmak yerine tersine de dönebilir. Piyasaları çok düşürmek istemeyebilirler. Ons altın 1850 dolar seviyesinde tutunuyor. Cuma günü ABD enflasyon verileri açıklanacak. Büyüme düşük gelirse Ons altını etkiler Bilançoyu küçültme yönünde büyük adımlar atmaz. Çin'deki kapanmalarda piyasaları etkileyebilir. Küresel bazda ons altın alımı olumsuz etkiliyor. Gram altın tarafında dönersek dolar yoldan çıktı. Yani dolar kuru Aralık ayında her gün lira artıyordu. Aynı döneme geri döndük. Merkez Bankası yılbaşından bu yana 38 milyar dolar harcamış. Merkez Bankası'nda 10 milyar dolar kaldı. Bu korkunç bir durum."

dolarvelatn-001.jpg

"DOLAR 20 TL'Yİ GÖRECEK"

"Mayıs ayında Merkez Bankası döviz satışlarında hız kazandı. Merkez Bankası süper bono ve enflasyon korumalı mevduatla kuru durdurmak imkansız. Kurun yükselmesinde yerleşikler gırtlağına kadar dolar ve altına boğulmuş durumda. Kurumsalların hızla buna yönelmesi daha da etkili. Kurumsallarda hızla döviz alıyor. Çünkü mevcut durumu görüyorlar. Özellikle 2021 Aralık'taki kurun 18,40 seviyesine gitmesinde banka ve kurumların büyük alımları etkili. Şimdi bunlar suyun çekildiğini görüyor ve yeniden dolara adeta saldırıyor. Yani Dolar/TL tarafında yeni şoklar kapıda bu da gram altında patlamalara neden olacak. Dolarda 16 seviyesi kritik bunu kırarsa 17'ye yükselebilir. Dolar 16'da durdurulamadı şimdi ise 16,50 TL'ye geldi. 17 Aralıkta gelen tarihe geri dönüldü. 20 TL'ye ataklar görülebilir. Bu 1 ay içinde görülebilir. Merkez Bankası etkili bir araç bulamazsa kurda ataklar devam edecektir. Erken seçim olmazsa bu araç çıkarılabilir. Bu da kurda sert düşüşler yaşanabilir. Kur 15 seviyelerine düşebilir. Bu duruma merhem olmayacak Hazine'nin yükü artacak"

gram-altin-001.jpg

"GRAM ALTIN 1200 TL'Yİ GÖRECEK"

"Gram altın ise 941 seviyesi aşılırsa sert yükseliş olacak dedik. Ons altın 1850 seviyesinde. Yani dolar kuru 20 TL geldiğinde bu durum gram altını 1189 TL'ye atacaktır. Gram altın yükseliş ivmesi devam ediyor. Kasım tarihinde 540 olan gram altın dolara göre Aralık'ta 713 TL'ye gelmişti. Bu süreci yine yaşayabiliriz. Yeni çıkış trendi 16 Mayıs'ta başladı. Gram altında 1200 TL seviyelerini 23 Haziran'da gelebiliriz. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN