Tesla otonom sürüşte devrim yarattı! FSD V12 ile sürüş artık tamamen nöral ağ tabanlı!

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen markalardan biri olan Tesla, otonom sürüşte devrim yarattı! Full Self-Driving (FSD) özelliğinin V12 versiyonu ile bütün otonom sürüşleri unutturuyor. Sürüş artık tamamen nöral ağ tabanlı...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Elektrikli otomobil devi Tesla, otonom sürüşün sınırlarını zorlayarak, Full Self-Driving (FSD) özelliğinin V12 versiyonu ile adeta bir dönüm noktasına ulaştı. Kural bazlı sistemlerin ötesine geçerek tamamen nöral ağ tabanlı bir yaklaşıma evrilen bu güncelleme, Tesla'nın sürüş teknolojisinde bir devrim niteliği taşıyor. FSD'nin V12.1.2 güncellemesi, şehir içi sürüşlerde karşılaşılan karmaşık senaryoların üstesinden gelmek için, 300 bin satırı aşkın C++ kodunu geride bırakarak, tek bir nöral ağa geçişi işaret ediyor.

DAHA AKILLI YANITLAR

resim-2024-02-19-170221853.png

Bu yenilik, milyonlarca saatlik gerçek sürüş verisiyle beslenen nöral ağ sayesinde, aracın karşılaştığı çeşitli sürüş dinamiklerine daha akıllıca yanıtlar vermesini sağlıyor. Bu, Tesla'nın otonom sürüş kabiliyetinde önemli bir ilerleme olarak görülüyor ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.

BU ÖZELLİK NE ZAMAN SUNULACAK?

Tesla Sets New Standards in Autonomy with FSD Beta v12.1.2 Launch [Video]

2024'ün ilk yarısında Avrupa'da resmi regülasyon onayının alınması beklenen ve önümüzdeki aylarda Çin'de de kullanıma sunulması planlanan FSD, beta sürecini tamamlayarak Tesla kullanıcılarına standart bir özellik olarak sunulmaya hazırlanıyor. Bu gelişme, Tesla'nın otonom sürüş teknolojisindeki liderliğini daha da pekiştiriyor ve kullanıcıların güvenli, konforlu ve tamamen otonom bir sürüş deneyimine kavuşmalarını sağlıyor.

Tesla'nın FSD V12 güncellemesi, sadece teknolojik bir başarı değil, aynı zamanda otonom sürüşün geleceğine dair bir vizyonun gerçekleşmesi anlamına geliyor. Kullanıcıların ve otomobil teknolojisi meraklılarının merakla beklediği bu dönüşüm, Tesla'nın yenilikçi ruhunu ve otonom sürüş alanındaki öncü rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Önümüzdeki dönemde, Tesla'nın bu alandaki yeniliklerinin sürüş güvenliği ve konforunu nasıl daha da ileriye taşıyacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN