Tesla sahiplerine kara haber! Batarya korkusu şimdiden herkesi sardı! Fiyatlar cep yakıyor

Tesla sahiplerine kara haber! Batarya korkusu şimdiden herkesi sardı! Fiyatlar cep yakıyor

Türkiye pazarına giriş yapan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, araç sahiplerine üzücü haberi verdi. Türkiye'deki Tesla sahipleri kara kara düşünmeye başladı. Batarya değişim ücretleri fena halde cep yakacak. Model Y’in değişim ücreti bakın ne kadar oldu?

Türkiye'de satış rekorları kıran elektrikli otomobil üreticisi Tesla Model Y için batarya değişim ücretini belirledi. Türk YouTube yayıncısı Engin Özören’in paylaşımı ile birlikte Model Y’nin Türkiye'deki batarya değişim maliyetinin o fiyata kadar ulaştığını duyurdu. İşte tüm detaylar…

TESLA MODEL Y BATARYA FİYATI NE KADAR?

Türk YouTube yayıncısı Engin Özören'in paylaştığı bilgiler doğrultusunda Model Y'nin Türkiye'deki batarya değişim maliyetinin 390.000 TL olduğu açıklandı. İşçilik bedeli de dahil olmak üzere bu tutarın 490.000 TL'ye kadar ulaşabileceği belirtildi. Türkiye'de satışa çıkarılan Tesla model araçların başlangıç fiyatının 2 milyon 252 bin TL olduğu aktarılırken batarya değişim ücretinin fiyatının ise %21'e kadar çıkabilecek aktarıldı.

tesla-batarya.jpg

2023 Nisan ayında Türkiye pazarına giriş yapan Model Y, bu süreç içerisinde Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobil markalarından biri olarak piyasanın altını üstüne getirdi. Batarya değişim ücretinin yüksekliği Tesla sahiplerinin de canını sıkıyor. Tesla'nın Türkiye'ye destek sayfasında belirtilen garanti şartlarına göre aracın batarya kapasitesinin garanti sürecinde minimum p olarak korunacağı ve garanti sürecinin 8 yıl veya 160.000 kilometre olarak belirlendiği görülüyor. Fiyatların ilerleyen süresi ne kadar olacağı ise bilinmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN