Tesla'sı olanlar yandı! Türkiye’de batarya öyle bir fiyata değişiyor ki… resmen servet

Tesla'sı olanlar yandı! Türkiye’de batarya öyle bir fiyata değişiyor ki… resmen servet

Türkiye otomobil piyasasında büyük bir yer edinen Tesla hakkında, her geçen gün yeni bir bilgi ediniliyor. Paylaşılan bilgiler Tesla kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Son paylaşılanlara göre, "Tesla'nın bataryası arıza verirse ne olur?" sorusu cevaplandı. Fiyatını görenler Tesla almaktan vazgeçiyor. İşte batarya değişim fiyatı...a

Ülkemizde popüler hale gelen Tesla araçlarında merak edilenler cevaplanıyor. Youtube üzerinden merak edilenleri araştırıp, tüketicilerin önüne sunan Engin Özören yeni bir video paylaştı. Tesla videosuyla gündeme gelen içerik üreticisi batarya araştırması yaptı. Videoyu izleyenler Tesla almaktan vazgeçiyor. İşte detaylar...

TESLA HAYALİ KURANLARA KÖTÜ HABER

Tesla kullanıcıları ve Tesla almayı düşünenlerin merakla araştırdığı sorunun cevabı paylaşıldı. 2023 yılı ile birlikte hayatımıza giriş yapan Tesla Model Y, elektrikli araçlar arasında ön plana çıkıyor. Günümüze kadar birçok merak edilen soru cevap bulurken, bu kez batarya değişim maliyeti gündeme geldi.

Elektrikli araçlarda kritik öneme sahip batarya hakkında, meşhur Youtube yayıncısı Engin Özören'den yeni bir video geldi. Paylaşılan videoda bataryalar hakkında bilgiler paylaştı. Batarya ömrünün 500 bin kilometre ile 800 bin kilometre arasında olduğunu işaret ederek, ortalama 650 bin kilometre ömrü olduğunu paylaştı.

tesla-bateria-110-kwh-1.jpg

TESLA HAKKINDAKİ SÖYLENTİLER

Engin Özören'in paylaştığı videoda, "Batarya değişimi araba fiyatı kadar?" iddialarının gerçeği yansıtmadığı işaret edildi. Tesla hakkında ortaya atılan, "150 bin kilometrede bozuluyor" ve "Amerika'da 60 bin kilometrede bozulmuş" sözlerinin kuru gürültü olduğunu belirtti.

TESLA BATARYA FİYATI

Türkiye'de değeri 2.7 milyon TL olan Tesla Model Y'nin bataryasının değişmesi için vergi dahil 390 bin TL ödeme yapılması gerekiyor. KDV dahil her şey ile 390 bin TL'ye satılan batarya değişiminin içine işçilik de girerse maliyeti 490 bin TL'yi buluyor.

Sıfır araç bataryasına ait bu fiyatın, ABD'de yenilenmiş batarya paketi değişiminde 9 bin dolar (250 bin TL) seviyesine kadar düştüğü görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN