THY'den 20 milyar dolarlık dev anlaşma

THY'den 20 milyar dolarlık dev anlaşma

THY, uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Rolls-Royce ve Airbus ile 20 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamaya hazırlanıyor. Bloomberg haber ajansına konuşan Türk yetkili anlaşmanın bu ay içinde İstanbul'da düzenlenecek bir törenle açıklanacağını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY), Emirates ve Qatar Airways rakipleriyle mücadele etmeye devam ediyor.

THY, geçen Aralık’ta Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus’tan 70 milyar dolarlık 230 uçak siparişine imza atmıştı. Dünya.com'un haberine göre, ünlü hava yolu şirketi, bu kapsamda, Rolls-Royce Holdings Plc ve Airbus SE ile 20 milyar dolarlık anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

ANLAŞMA BU AY İMZALANABİLİR

Bloomberg haber ajansına konuşan Türk yetkililere göre, anlaşma bu ay içinde İstanbul'da düzenlenecek bir törenle duyurulacak.

Görüşmenin gizli olduğunu ve bu sebeple isimlerinin açıklanması kaydıyla ajans bilgi veren yetkililer, devlet tarafından işletilen TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. veya TEI de dahil olmak üzere Türk şirketlerinin muhtemelen üretim programının bir parçası olacağını söyledi. Bir THY sözcüsü de imzaların atılacağı tarihi doğruladı.

335 UÇAK

THY geçen yıl Aralık ayında KAP’a bildirimde bulunmuş ve 2023-2033 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çerçevesindeki büyüme hedefleri doğrultusunda Airbus’tan satın alınacak uçak listesini şöyle açıklamıştı

"60 adet kesin sipariş ve 20 adet satın alma hakkı bulunan A350-900 uçağı, 15 adet kesin sipariş A350-1000 uçağı, 5 adet kesin sipariş ve 5 adet satın alma hakkı bulunan A350F kargo uçağı ve 150 adet kesin sipariş ve 100 adet satın alma hakkı bulunan A321 NEO uçağı olmak üzere toplam 355 adet uçak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN