TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

TL’nin reel değeri 6 ayın en düşük seviyesinde

Merkez Bankası verilerine göre, TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi Nisan 2025’te bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi. Bu dönemde Yİ-ÜFE bazında reel efektif döviz kuru endeksi, 2,34 puan düşüşle 93,22 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan Reel Efektif Döviz Kuru (REK) Gelişmeleri Raporu’na göre, Nisan 2025’te TÜFE bazlı REK endeksi bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 seviyesine geriledi. Aynı dönemde Yİ-ÜFE bazlı REK endeksi ise 2,34 puan düşüşle 93,22 oldu.

Nisan 2025’te 72,12’ye gerileyen TÜFE bazlı REK endeksi, Ekim 2024’te kaydedilen 69,82 seviyesinden bu yana görülen en düşük düzeye indi.

dg5sd5gs5d.jpg

TÜFE bazlı REK endeksine etki eden bileşenler arasında ABD doları ortalama yüzde 2,84, euro ise yüzde 6,96 oranında değer kazandı. TÜFE yüzde 3,00, Yİ-ÜFE ise yüzde 2,76 oranında arttı.

REK endeksindeki gerilemenin nedeni, nominal kur artışının TÜFE’deki artıştan daha yüksek olması olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN