TOKİ arsa ödemeleri nasıl olacak, sabit mi olacak? 2022 TOKİ arsa ödeme planı ve taksitleri

TOKİ arsa ödemeleri nasıl olacak, sabit mi olacak? 2022 TOKİ arsa ödeme planı ve taksitleri

Arsa başvurularının başlamasıyla birlikte TOKİ arsa ödemelerinin nasıl olacağı da merak konusu oldu ve konu hakkında araştırmalar da hızlandı. İşte TOKİ arsa ödemelerine dair detaylar...

Son dönemlerde TOKİ tarafından başlatılan projelere ilgi yoğun. Bu anlamda TOKİ arsa ödemeleri ile alakalı da sorular gelmeye başladı. Başvuruların bitmesine yakın araştırmalar arttı. İşte detaylar...

TOKİ ARSA BAŞVURU TARHİLERİ

TOKİ projeleri e ilk evim arsa ve ilk işyerim başvuruları, 10 Ekim 2022 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2022 tarihinde bitecek. Yoğunluk olduğu için başvurular e-Devlet üzerinden kademeli şekilde alınıyor. Başvuruların alınması T.C kimlik numaralarının son hanesine göre;

  • 0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı,
  • 2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba,
  • 4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe,
  • 6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma,
  • 8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi,
  • 16 Ekim'den itibaren sınırlama olmadan başvurular alınacak.

ARSA SAYISINDA ARTIŞ!

Açıklanan ilk sayılarda 100 bin arsa ve 10 bin işyeri, 5 yılda 250 bin arsa ve 50 bin işyeri yapılacağı ifade edilmişti. Gelen yoğun ilgi ve isteklerin sonucunda arsa sayısında hatırı sayılır bir artış yapıldı. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi ve tam 1 milyon arsanın satışa sunulacağını açıkladı. Buna paralel olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan 1 milyon arsa açıklaması geldi. Kurum açıklamasında şunları söyledi; "İlk Evim İlk İş Yerim Projemizde yarın yeni bir gün! 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurularımız yarın başlıyor. Kendi işini kurmak, arsaya kendi evini yapmak isteyenler 7 Kasım'a kadar başvurabilir. Detayları Cumhurbaşkanımız Kabine toplantımız sonrası duyuracak."

ARSA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Proje kapsamında iki çeşit arsa yer alacak. Bunlar müstakil arsa ve müşterek arsa olacak. Müstakil arsa fiyatları 192 bin 500 TL'den, taksitlendirme 1.604 TL'den başlayacak. Müşterek arsalar birden fazla hissedarım olacak şekilde toplu yapı yapmaya uygun olarak sunulacak. Hisseli bu arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle satışa koyulacak.

ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Fiyatlar piyasanın çok altında olacak bu arsalar için toplamda 10 yıl vade ve faizsiz ödeme istenecek. Arsaların her şeyi tam bir şekilde inşaat yapmaya hazır haliyle vatandaşa sunulacak.

SOSYAL KONUTA BAŞVURANLAR ARSAYA DA BAŞVURABİLİR Mİ?

Evet her ikisine de başvuru yapılabilecek fakat ikisinde de asil kazanan olunması durumunda bir tanesin tercih edilmesi istenecek.

TOKİ ARSA İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık tarafından yayınlanan başvuru şartları şu şekilde;

  • T.C. Vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)
  • Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.
  • Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.
  • İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.
  • Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.
  • (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN