Bakan Kurum duyurdu: İlk kura Şırnak ve Ardahan'da çekilecek

Bakan Kurum duyurdu: İlk kura Şırnak ve Ardahan'da çekilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin kuralarının yarın çekileceğini duyurdu. Kurum, ilk kuraların Şırnak ve Ardahan'da başlayacağını ve 10 gün süreceğini söyledi. 250 bin konutun kurasının ise Mart ayına kadar biteceği duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi hakkında yeni gelişmeleri paylaştı. Açıklamada, kura çekiminin yarın başladığına dikkat çekilerek ilk kuraların Şırnak ve Ardahan’da gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Bakanlık açıklamasında kuraların, noter huzurunda çekileceğinin ve canlı yayınlanacağının altı çizildi.

'İLK KURALAR ŞIRNAK VE ARDAHAN’DA ÇEKİLECEK'

Sosyal konut hamlesi “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi için kura çekimi heyecanı başlıyor. Bakanlık’tan yapılan açıklamada kura çekiminin yarın başlayacağı hatırlatılarak ilk kuraların, 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan’da çekileceği bildirildi.

'KURA ÇEKİMİ CANLI YAYINLANACAK'

10 gün içerisinde 12 ilde 22 bin 57 konutun kura çekiminin gerçekleştirileceği kaydedilen Bakanlık açıklamasında kuraların noter huzurunda çekileceğinin ve canlı yayınlanacağının altı çizildi. Açıklamada, kura çekiminin yapılacağı iller, konut sayıları ve tarihleri ise şu şekilde açıklandı:

“7 Kasım Şırnak’ta bin 450, Ardahan’da 250 konut. 8 Kasım Kars’ta bin 70, Siirt’te 903 konut, 9 Kasım, Iğdır’da 550, Batman’da bin 850 konut, 10 Kasım, Ağrı’da bin 480 konut, 11 Kasım, Mardin’de 2 bin 550 konut, 11 Kasım ve 12 Kasım, Van’da 2 bin 800 konut, 13-14-15-16 Kasım, Şanlıurfa’da 7 bin 100 konut, 15 Kasım Salı, Hakkari’de 804 konut, 16 Kasım, Bitlis’te bin 250 konut.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN