'İlk Evim Arsa' projesi için kat ve süre şartı: Arsanız geri alınabilir

'İlk Evim Arsa' projesi için kat ve süre şartı: Arsanız geri alınabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "İlk Evim Arsa" projesi ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Kurum'un hak sahibi belli olan arsaların tapularının aralıkta verilmeye başlanacağını duyurduğu paylaşımında iki yılda konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10'unun kesilerek geri alınacağı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İlk Evim Arsa Projesi 1 Milyon Arsa'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, "2 yılda konutu bitiremeyen hak sahibinden arsası ödemiş olduğu paranın yüzde 10'u kesilerek geri alınacak." dedi. Öte yandan Kurum, hak sahibi belli olan arsaların tapularının aralık ayı itibarıyla verilmeye başlanacağını söyledi.

Paylaşımında ayrıca Bakan Kurum, müstakil konut arsalarının; En fazla bürüt 150 metrekare konut yapmaya müsait ve 350 ila 500 metrekarelik alanlar olduğunu, müşterek konut arsalarının ise zemin artı 4 ve artı 5 katı geçmeyecek, bina yapmaya müsait, hak sahipleri çoğunluk sağlanır ve inşa konusunda yardım talep edilirse TOKİ Başkanlığının destek olacağını belirtti.

Bakan Kurum'un paylaşımı şu şekilde:

-Planları onaylanan, hak sahibi belli olan arsaların tapuları aralık itibarıyla verilmeye başlanacak.

-Arsaların alt yapı çalışmalarını TOKİ yapacak.

-Elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol alt yapıları 2 yılda etaplar halinde tamamlanacak.

-Konut içinde 2 yıl şartı olacak.

-2 yılda konutu bitiremeyen hak sahibinden arsası ödemiş olduğu paranın yüzde 10'u kesilerek geri alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN