Torba Yasada imar affı var mı, imar affı çıktı mı?

Torba Yasada imar affı var mı, imar affı çıktı mı?

Son günlerde imar affı çok konuşulan bir hal aldı. Meclis'e giden torba yasa teklifi içerisinde imar affının olup olmadığı da merak edilmektedir. İmar affı nedir? İşte ayrıntılar.

Yeni düzenlemeyle birlikte torba yasasında imar affı yeniden gündeme geldi. 'Torba yasada imar affı çıktı mı?' soruları vatandaş tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır.

Son zamanlarda konuşulan bir konu da imar affı ile ilgiliydi. Torba yasa teklifi Mecliste görüşülürken torba yasasında imar affının olup olmadığı da merak edildi.

imar affı

TORBA YASASI MADDESİNDE İMAR AFFI VAR MI?

2022 Torba yasada imar affı ile ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar affının şuan için bir söz konusu olmadığını açıkladı.

Kurum, imar affının uygulanmasının, vatandaşların elektrik, su ve doğal gaz gibi sorunlarını aşmalarına, mülklerini teminat göstermelerine ve konutlara taşınmalarına olanak tanıyan barışçıl bir süreç olduğunu da kaydetti.

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı; Gecekondu ve imar mevzuatına göre inşa edilmeyen binaların uygulamasını ve mülkiyetini düzenleyen yasayı ifade eder. İlk olarak 1984 yılında çıkarılan affın amacı, plansız ve kaçak yapılaşmayı önlemekti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN