Toyota binlerce aracını geri çağırıyor! O yıllarda üretilen modellerde büyük arıza: Toyota'dan "Araba sürmeyin" uyarısı

Toyota binlerce aracını geri çağırıyor! O yıllarda üretilen modellerde büyük arıza: Toyota'dan "Araba sürmeyin" uyarısı

Toyota binlerce aracını geri çağırıyor! O yıllarda üretilen modellerde büyük arıza tespit edildi: Toyota'dan 'Araba sürmeyin' uyarısı geldi.

Japon otomobil devi Toyota, 2003-2005 yılları arasında üretilen bazı modellerinde ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu duyurdu. Corolla, RAV4 ve Matrix gibi popüler modellerindeki hava yastığı problemini bildiren Toyota, araç sahiplerine "Araba sürmeyin." uyarısında bulundu.

TOYOTA 50 BİN ARACI GERİ ÇAĞIRDI

Toyota Recalls 6.5 Lakh Cars In Japan For Faulty Airbag Inflators

Hava yastıklarının açılmamasıyla ilgili yaşanan sorun, Takata markalı hava yastıklarının bozulmasıyla ilişkilendiriliyor. Toyota, bu modellerde kullanılan Takata markalı hava yastıklarının sıcaklık nedeniyle bozulabileceğini belirterek, toplamda 50.000 aracı tamir için geri çağırdı. Şirket, bu sorun nedeniyle ABD'de 26 kişinin ölümüne ve dünya genelinde 30'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduğunu açıkladı.

GENERAL MOTORS DA 11 BİN PONTIAC MODELİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Regulators could add 1 million GM cars to recall - Los Angeles Times

Toyota'nın 10 yıl önce başlayan geri çağırma sürecine rağmen, halen bazı kullanıcıların çağrıya cevap vermediğini belirtmesi dikkat çekti. Ayrıca, aynı fabrikada üretim yapan General Motors'un da benzer bir uyarı yaparak 11 bin Pontiac modelini geri çağırdığı bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN