Tüm kiracılara son dakika uyarısı! Bu şekilde ödeme yapıyorsanız dikkat! Bir anda kendinizi mahkemede bulabilirsiniz

Tüm kiracılara son dakika uyarısı! Bu şekilde ödeme yapıyorsanız dikkat! Bir anda kendinizi mahkemede bulabilirsiniz

Milyonlarca kiracı ilgilendiren son dakika uyarısı yapıldı. Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündeme gelirken bu detay herkesi mahkemelik ediyor. Kiracıları evden çıkartmak için farklı yöntemlere başvuran ev sahipleri şimdilerde bu detayı bahane ediyor. İşte tüm kiracıları yakından ilgilendiren o detay…

Yargıtay, IBAN üzerinden kira ödemesi yapan tüm kiracıları ilgilendiren bir karara imza attı. Ev sahiplerinin akıl almaz yöntemleri pes dedirtti. Kiracıları evden çıkartmak için farklı yöntemler denemeye başlayan ev sahipleri bu kez de IBAN üzerinden yapılan kira ödemelerini gözüne kestirdi. Banka üzerinden yapılan kira ödemelerinde eksik kira talep eden ev sahipleri bu durumu evden çıkarmak için bahane olarak kullanıyor. İşte tüm kiracıları yakından ilgilendiren o detay…

EKSİK KİRA EVDEN EDİYOR

Kira ödemesi için IBAN yöntemini tercih eden kiracılara uyarılarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, eksik havale ücretinin “ eksik kira” olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusuna değindi. Türk Borçlar Kanunu ve Mevzuatlar çerçevesinde konuyu ele alan Erdoğan, mahkeme kararı üzerinden yapılan inceleme ile birlikte yatırılan kira bedelinin eksikliğinin banka işlemleri nedeniyle oluşan masraflardan kaynaklandığını söyledi. Mahkeme ödenmemiş bir kira ücreti olmadığı gerekçesi ile tahliye davasını reddederken Yargıtay itiraz üzerine verilen kararı incelemeye aldı.

ev-sahibi-kiraci.jpg

YARGITAY KARARINI VERDİ

Kira borcunun götürülecek borçlardan biri olarak değerlendirileceğini ifade eden Yargıtay, banka tarafından yapılan kesintilerden kiracının sorumlu olduğunu vurguladı. Banka tarafından yapılan kesintilerin ödenmemesi durumunun temerrüt sebebiyle tahliyeye neden olabileceğini ifade eden Yargıtay, Yargıtay Genel Kurulu kararı doğrultusunda bu konuda hakkaniyetin uygun olacağını belirtti. Bu kapsamda kiracılar banka tarafından kesilen tutarları da karşılamak durumundadır. Ödenmeyen ya da göz ardı edilen bu tutarlar tahliye sebebi olarak görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN