Tuna Kaya'dan Altın İçin Öyle Bir Seviye Geldi Ki... Kuyumcularda Kuyruk Oluşacak!

Tuna Kaya'dan Altın İçin Öyle Bir Seviye Geldi Ki... Kuyumcularda Kuyruk Oluşacak!

Piyasalar üzerine değerlendirmeler yapan Piyasa Analisti Tuna Kaya, yeni yayınladığı videosunda altın ve dolara ilişkin yatırımcılar için önemli uyarılarda bulundu. Ons altın tarafındaki baskılanmaya dikkat çeken Kaya, dolar içinde Mayıs ayı seviyesini açıkladı. İşte o açıklamalar.

Altın ve para piyasasında yaşanan hareketliliği Youtube kanalından yatırımcıları için değerlendiren Piyasa Analisti Tuna Kaya, Mayıs ayına ilişkin ciddi uyarılarda bulundu. Doların Mayıs ulaşacağı seviyeyi açıklayan Tuna, altın içinse baskılanmaya dikkat çekti. İşte Kaya'nın piyasa değerlendirmesi.

altin-yukselisine-devam-ediyor-dolar-rekor-kirdi.jpg

DOLAR MAYIS'TA 16 SEVİYELERİNİ GÖRECEK

Dolarda 15,85 seviyesi önemli bir seviyeydi. Bu seviyenin kırılımı ile beraber bir sonraki seviyenin 16 bandı olacağını konuşmuştuk. Kur Korumalı Mevduat vadeleri dolduktan sonra kurda yükseliş olmazsa hızlı bir şekilde döviz tarafına geçilebilir. Merkez Bankası kontrolünü kaybedebilirdi. Bu da kurda yeni bir sıçrama olabilirdi. Mayıs ayında 16 seviyelerine doğru yeni hareketler gördük. Kurun yükselmesine izin veriliyor.

"ONS ALTINDA BASKILANMA VAR"

"FED'in faiz adımları altın tarafında düşüşe neden oldu. Altın1800 dolar seviyesinde sürecek. ABD'nin mevcut para piyasasını önümüzdeki dönemde kısma eğilimi ciddi olmayacak. Altında önemli bir gevşeme beklemiyorum. Ons altına 2000 seviyesinin geçilmesiyle beraber ciddi anlamada raalinin olacağını düşünüyorum. Gram altın tarafına baktığımızda yeniden 900 TL seviyesine geldiğini görüyoruz. ABD doları kimliğini korumak için yatırım araçlarına nefes aldırmıyor. Gram altın ons altındaki baskılara beraber 900 seviyelerine geldi. Altın 940 seviyelerini aştıktan sonra bu eğilimi devam edecektir. Ons altında ise 1850 seviyeleri kritik bir seviye idi. 1830 önemli bir bariyerdi. Bu bariyer de kırıldı. 1800 bölgesi önemli bir destek bölgesi. Altın yukarı yönlü tekrar bir hareket başlatabilir. Yaz ayları itibari ile altının 2000 seviyelerini tekrar kırmasıyla raalinin başlayacağını düşünüyorum. "

GÜMÜŞTE ALIM FIRSATI VAR

Piyasa Analisti Tuna Kaya, gümüş tarafında yaşanan hareketliliği de değerlendirerek gümüşte yaşanan düşüşün alım fırsatı olduğunu söyledi. Kaya gümüşe ilişkin şunları kaydetti:

"Gümüş tarafında ise düşüş var. Dolar/ TL'deki yukarı yönlü hareket gümüş altını desteklerken, ons altın tarafındaki baskı gram gümüşün düştüğünü görüyoruz. Gümüşte 21,47 kritik bir ölçü. Bu destek bölgesinin aşağı doğru kırıldığını görüyoruz. Her ne kadar ons gümüş ve ons altın üzerinde baskı olasda hem dünyada hem ülkemizde önemli bir korunma aracı. Gümüş fiyatları çok önemli bir alım fırsatı haline geldiğini düşünüyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN