Türk Hava Yolları yüksek maaş ile kadın erkek kabin memuru alımı yapacak! Şartlar tek tek duyuruldu

Türk Hava Yolları yüksek maaş ile kadın erkek kabin memuru alımı yapacak! Şartlar tek tek duyuruldu

Türk Hava Yolları depremzede personel alımı yapacak. THY tarafından yayımlanan ilana göre kendisi veya 1. derece yakını afetzede olanlar içinden kabin memurları alınacak. Peki diğer şartlar neler? Başvuru tarihleri ne zaman?

Türk Hava Yolları yeni bir personel alım ilanı yayımladı. İlana göre deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde afetzedeler içinden kabin memuru alımı gerçekleştirecek.

THY'nin internet sitesinde yayımlanan ilanda depremden etkilenen;

Adana,
Adıyaman,
Diyarbakır,
Elazığ,
Gaziantep,
Hatay,
Kahramanmaraş,
Kilis,
Malatya,
Osmaniye,
Şanlıurfa

illerinden personel alımı yapılacağı duyuruldu. İlana göre kabin memuru kadrosunda yer verilecek olan personelin kendisinin veya 1. derece yakınının depremzede olması şartı aranıyor.

GEREKLİ ŞARTLAR

İlanda THY kabin memuru alımı için gerekli şartlara da yer verildi. Bu şartlar;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 01/01/1988 ile 31/12/2003 tarihleri arasında doğmuş olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • İngilizce bilmek,
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
  • Daha önce Türk Hava Yolları ya da diğer işyerlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir.)
  • Kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş, eş ya da çocuk) 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde “afetzede” olmak şeklinde listeleniyor.

thy-depremzede1.jpg

BOY ŞARTI VAR


Personel alımı için fiziksel şartlar da aranmaktadır. Kadınlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak ve Türk Hava Yolları Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmamak şartı yerine getirilmelidir.

thy-depremzede.jpg

BAŞVURU İÇİN SON GÜN


İnternet üzerinden yapılması gereken başvurular 27.04.2023 Perşembe günü saat 16:00’a kadar kabul edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN