Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm projeler yarıda bırakıldı: Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm projeler yarıda bırakıldı: Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Pandemiden sonra dünya genelinde etkili olan ekonomik kriz Türkiye'yi de sert şekilde vurdu. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu şirketlerin elini kolunu bağladı. Gelen son dakika haberi ise piyasaları şaşkına çevirdi. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Tüm projeler yarıda bırakıldı. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz şirketleri sert şekilde vurdu. Özellikle Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da süren İsrail-Filistin çatışmaları hem petrol fiyatlarını hem de doları ateşledi. Hal böyle olunca şirketler tek tek küçülmeye gitti. İflas haberleri peş peşe gelirken yapılan son açıklama piyasaları altüst etti. Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti! Birçok ülkede faaliyet gösteren şirket tüm projelerini yarıda bıraktı.

TÜRK İNŞAAT DEVİ İFLAS ETTİ

Sırbistan’da faaliyet gösteren Türk şirketi Juno İnşaat iflas etti. Aktif olarak Sırbistan'da önemli projeler gerçekleştiren Türkiye kökenli Juno İnşaat, artan maliyet ve borçları nedeniyle iflas ettiklerini duyurdu.

yeni-proje-2024-03-23t132017-667.jpg

TÜM PROJELERİNİ YARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR

Juno İnşaat, Çinli Shandong firmasının alt yüklenicisi olarak Sırbistan’daki bazı devlet projelerinde görev almıştı. Şirketin sahibi Mahmut Taha Karslioçlu’nun Türkiye’ye dönüşü, alacaklıları ve çalışanları mağdur etti.

yeni-proje-2024-03-23t132029-404.jpg

Kronos İnşaat’ın yan kuruluşu olarak bilinen Juno İnşaat, resmi bir bağlantı olmamasına rağmen, Özgür Baki Sezgin tarafından 2023 yılında yönetimi devralınmıştı.

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Belgrad Ticaret Mahkemesi, Vemus Transport’un başvurusu üzerine iflas kararı verdi ve alacaklıların bildirim süresi olarak 120 gün belirlendi. İflas süreci, Haziran 2024’te yapılacak duruşmayla devam edecek. Şuan için yülerce kişinin işten çıkarıldığı bilgisi de geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN