TÜRK İŞ'ten Gazeteciler Günü mesajı: 212'nin içi boşaltıldı

TÜRK İŞ'ten Gazeteciler Günü mesajı: 212'nin içi boşaltıldı

1962'de "Basın Bayramı" olarak kutlanmaya başlanan 10 Ocak'ın daha sonra "Çalışan Gazeteciler Günü" ismini aldığını ifade eden TÜRK iŞ Başkanı Atalay, "12 Eylül darbesi sonrası gelen iktidarlar döneminde gazetecilere çeşitli güvenceler kazandıran 212 sayılı yasa büyük ölçüde budandı ve içi boşaltıldı. Böylece 10 Ocak Gazeteciler Bayramı da basın çalışanlarının özgürlük ve haklarının tümüyle budandığı bir günün adı olarak kaldı" diye konuştu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, haber alma hakkının sağlıklı olmasını sağlayan gazetecilerin, çalışma ve yaşam şartlarının geliştirilmesi için sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli desteği vermesi gerektiğini bildirdi.

Atalay, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu adına "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplumun haber alma hakkı kapsamında basın özgürlüğünün önemli olduğunu belirterek, bu görevi yerine getiren gazetecilerin kamu yararı için görev yaptığını, toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi olduğunu ifade etti.

Fedakarca görevini yapan gazetecilerin başta iş güvencesi olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının sağlanmasının, doğru ve tarafsız habere ulaşmanın ön şartı olduğunu bildiren Atalay "Bu nedenle, milletimizin haber alma hakkı için görevini yerine getiren gazetecilerin özlük haklarının yasal olarak düzenlenmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'212 SAYILI YASA BÜYÜK ÖLÇÜDE BUDANDI VE İÇİ BOŞALTILDI'

Atalay, bu yönde gelişme sağlanmasının kolay olmadığını belirterek gazetecilere önemli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın hayata geçirilme sürecini hatırlattı.

1962'de "Basın Bayramı" olarak kutlanmaya başlanan 10 Ocak'ın daha sonra "Çalışan Gazeteciler Günü" ismini aldığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"12 Eylül darbesi sonrası gelen iktidarlar döneminde gazetecilere çeşitli güvenceler kazandıran 212 sayılı yasa büyük ölçüde budandı ve içi boşaltıldı. Böylece 10 Ocak Gazeteciler Bayramı da basın çalışanlarının özgürlük ve haklarının tümüyle budandığı bir günün adı olarak kaldı. Haber alma hakkının sağlıklı olmasını sağlayan gazetecilerin, çalışma ve yaşam şartlarının geliştirilmesi için tüm sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşları olarak gereken destek verilmelidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN