Türk Lirası, Gürcü Larisi karşısında düşüşe geçti! Gürcüler Artvin'e akın etti

Bulgaristan, İran ve Azerbaycan'dan sonra şimdide Gürcüler Türkiye'ye akın etmeye başladı. Türk Lirası , Gürcü Larisi karşısında değer kaybedince, Gürcüler alışveriş için Artvin'i tercih etti.

Kurdaki dalgalanma Türk Lirası'ndaki değer kaybını etkilemeye devam ediyor. Türk Lirası sadece dolar karşısında değil, diğer para birimleri karşısında da hızla erimeye başladı. Ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü düşürürken, yabancının ise cebini şenlendirdi. Azerbaycan, Iran ve Bulgaristan'dan sonra Gürcülerde alışveriş için Türkiye'ye gelmeye başladı. Gürcistan Larisi 4,5 TL olunca Gürcüler alışveriş için Artvin’e akın etti.

TÜRK PARASI GÜRCÜ LARİSİ KARŞISINDA DA DEĞER KAYBETTİ

Azerbaycan manatı son bir ayda TL karşısında yüzde 49 değer kazanarak 8 lira 16 kuruşa yükseldi. Bunun üzerine Azerbaycanlılar Iğdır’a gelerek toplu alışveriş yapmaya başlamıştı. Bulgaristan'ın para birimi 1 levanın 8 TL'ye yaklaşmasıyla, Bulgarlar da alışveriş için Edirne'yi tercih etti. Şimdi ise Gürcü Larisi, Türk Lirası kaşısında hızla değer kazanınca Gürcüler alışveriş için Artvin'e akın etmeye başladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Gürcülerin alışveriş görüntüleri sosyal medyada hızla yayılırken, alım gücü düşen vatandaşında tepkisine yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN