Türk ustalar arabaya botoks yaptı! Avrupa’dan bile talep yağıyor: Az maliyetle eski araçları sıfır ve lüks yapıyor

Türk ustalar arabaya botoks yaptı! Avrupa’dan bile talep yağıyor: Az maliyetle eski araçları sıfır ve lüks yapıyor

Araç fiyatları artınca vatandaş mevcut arabasını yenileme yoluna gitti. Öyle ki Türk ustaların yeteneği de bir kez daha ortaya çıktı. Araçlardaki değişim dikkat çekince Avrupa’dan bile talep yağmaya başladı. İşte, Türk ustaların az maliyetle eski araçları sıfır ve lüks yapma yöntemi…

Lüks sınıfında yer alan sıfır otomobillerin fiyatları resmen uçuşa geçti. Şuan D ya da E sınıfında yer alan bir Alman otomobili 5 milyondan başlarken, 25 milyona kadar çıkabiliyor. Dövizin de etkisi ile fiyatlar artarken araçların bakım ve sigorta maliyetleri de yüksek durumda. Öyle ki 5 milyon lira değerindeki bir aracın yalnızca yıllık kasko ücreti 200.000 TL’ye ulaşıyor. İlk bakımlarıysa yaklaşık 50.000 TL civarında. Lüksten vazgeçmek istemeyenler ise ilginç bir yönteme başvuruyor.

Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin haberine göre, lüks otomobillere parası yetmeyen vatandaşlar, eski araçlarının kaportasını sıfır aracınki ile yenilemeye başladı. Bu yöntem iki senedir oldukça yaygın bir şekilde uygulanıyor. Mesela D sınıfında yer alan bir aracın tüm kaportası, 2006 model aynı marka bir araca giydiriliyor. Türk ustalar yaptı dedirten yöntem ile araç dışarıdan sıfırdan farksız görülüyor. Sadece dış kaportayı giydirmekle yetinmeyen ustalar, aracın içini de sıfırdan yeniliyor. Motor ve yürüyen aksamı 2006 model olmasına karşın aracın kaporta ve iç dizaynı tamamen sıfır hale getiriliyor.

arac-yuzu-yenileme-1-001.jpg

USTALIK İSTEYEN BİR İŞ

2 yıldır araç modifiye eden Mehmet Yıldırım, özellikle BMW ile Mercedes gibi lüks araçların değişime geldiği bilgisini vererek, “Mercedes grubunda 2004-2006, BMW grubunda 2008-2010 modelde, sonraki tüm modelleri sıfır hâle getirebiliyoruz. Aslında bizim yaptığımız işlem 2023 model bir otomobilin tüm kaportasını alıp 2006 üzerine model araca giydirmek.

Burada ustalık isteyen bazı durumlar var. Her ne kadar marka aynı olsa da ince işçilik isteyen işlemler yapmak gerekiyor. İlk zamanlar haftada bir araç gelirken, sosyal medyada yayılan videolardan sonra her gün yeni bir araç gelmeye başladı. Şu an için müşterilerimize ileri tarih randevusu veriyoruz” ifadelerini kullandı.

arac-modifiye-001.jpg

YALNIZCA DIŞI DEĞİL İÇİ DE DEĞİŞİYOR

Araçlarda sadece dış değişim değil iç değişim de yaptıklarını belirten Yıldırım, 2023 model bir otomobilin ön konsolunu tamamen alıp eski araca monte ediyoruz. Araca dışarıdan bakanın da içine binenin de 2006 model olduğunu anlaması imkânsız. Yedek parçaları, kazalı araçlardan temin ettiklerimiz oluyor. Müşterinin isteğine bağlı olarak Almanya’dan sıfır da getirebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Fiyatlara dair net bir bilgi vermek istemeyen Yıldırım, “2 milyonluk bir araç 15 milyon liralık araca dönüşüyor. Bunun da tabi belli bir ücreti var. Yedek parça ve işçilik ücretleri her gün değişiyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan, 2 milyon liralık bir aracın komple dönüşümü 2 milyon lira civarında tutabiliyor.

YURT DIŞINDAN DA TALEP ÇOK

Türk ustaların modifiyede gösterdiği başarının Avrupa’nın da dikkatini çektiğini belirten Yıldırım, “Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız çok ilgi gösteriyor. Yazın tatile eski araçlarıyla gelip sıfır araçlarıyla dönüyorlar. Onlar için çok büyük para değil. Alman müşterimizin 2008 model Mercedes’ini, 2023 modele çevirdik misal. Münih’te bir Mercedes servisine götürmüş, ustalar şaşmış kalmış, gözlerine inanamamışlar. Araçla fotoğraf bile çektirmişler” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN