Türkiye borçlanarak yaşamaya devam ediyor: Vatandaşın kart borcu 1 trilyon 250 milyar lira!

Türkiye borçlanarak yaşamaya devam ediyor: Vatandaşın kart borcu 1 trilyon 250 milyar lira!

Ekonomi yönetimi enflasyonu dizginlemek için kredi kartlarına sınırlama hamlesini gündeme getirirken, alım gücü düşen ve sürekli borçlanan vatandaş karta daha da çok yükleniyor. 7 trilyon 681 milyar TL’nin üzerinde (2023 son çeyrek verisi) Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’ya sahip Türkiye’de kart borcu 1 trilyon 250 milyar liraya dayandı.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ülkedeki kredi kartı borçlarının alarm verici boyutlara ulaştığını belirterek, hükümeti bu konuda adım atmaya çağırdı. Genç, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına rağmen vatandaşların kredi kartı borçlarının arttığını vurgulayarak, bu durumun hayat pahalılığından en çok etkilenen dar gelirli kesimi daha da zor durumda bıraktığını dile getirdi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç “Yurttaşlarımızın kredi kartı borçları 2 Şubat itibarıyla 1 trilyon 247 milyar liraya ulaştı’’ dedi.

VATANDAŞ AY SONUNU GETİREMİYOR

BDDK'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, ülkedeki kredi kartı borçlarının 2 Şubat itibarıyla 1 trilyon 247 milyar liraya ulaştığı belirtildi. Genç, çalışan nüfusun büyük bir kısmının asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir ortamda, kredi kartı borçlarının artmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşların ay sonunu borçla getirmek zorunda kaldığını vurguladı.

FAİZ POLİTİKASI YERİNE KALICI YATIRIM ÖNCELİKLİ OLMALI

Milletvekili Aşkın Genç, kredi kartı borçlarının giderek artmasına göz yumulmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yetkililere enflasyonla mücadele stratejilerini gözden geçirme çağrısı yaptı. Genç, faiz artırım politikalarının yerine kalıcı yatırımların öncelikli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların ekonomik olarak daha sağlıklı bir zeminde hareket etmelerini sağlayacak adımların atılması gerektiğini belirtti.

Kredi kartı borçlarının hızla artmasıyla birlikte ekonomik olarak zor durumda olan dar gelirli kesimin desteklenmesi ve korunması gerektiği mesajını veren Aşkın Genç, hükümetin bu konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN