Türkiye'nin 30 yıllık şirketi halka arz oluyor! Borsa yatırımcıları takip ediyordu, Türk gıda devi imzayı attı

Türkiye'nin 30 yıllık şirketi halka arz oluyor! Borsa yatırımcıları takip ediyordu, Türk gıda devi imzayı attı

Borsa yatırımcılarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Türkiye’nin 30 yıllık şirketi halka arz oluyor. Beklenen imza atılırken detaylar da belli oldu. İşte yatırımcıları heyecanlandıran gelişmenin detayları…

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, 1993 yılından bu yana Mersin’de faaliyetlerini sürdüren ve 3 fabrikası ile 13 üretim hattında gıda üreten Armada Gıda, halka arz için gün sayıyor. Toplamda 137.123 metrekarelik bir alanda faaliyetlerini sürdüren şirket, halka arz adımıyla sektördeki yatırımlarını finanse etmeyi ve büyümesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Şirket bu adımıyla, üretim kapasitesini artırmayı, yeni ürünler geliştirmeyi ve Pazar payını da genişletmeyi hedefliyor. Şirketin halka arzı, yatırımcılar için de önemli bir fırsat olacak. Şirketin güçlü finansal yapısı ve sektördeki deneyimi, yatırımcılara cazip bir yatırım imkanı sunacak.

armada-gida-halka-arz-1.jpg

68 MİLYONDAN FAZLA PAY SATIŞI ÖNGÖRÜLÜYOR

Armada Gıda tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) sunulan izahat metnine göre, şirket halka arz sürecini Global Menkul Değerler A.Ş ile yürütecek. Planlanan halka arzda toplamda 68 milyon 745 adet pay satışı öngörülüyor; bunların 7 milyon adedi sermaye yatırımı, 11 milyon adedi de ortak satış yöntemiyle yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN