Türkiye’nin en büyüğü o tarihte üretime başlıyor! Hedef yılda 4.500 boji üretim: Yüzlerce kişiye yeni ekmek kapısı geliyor

Türkiye’nin en büyüğü o tarihte üretime başlıyor! Hedef yılda 4.500 boji üretim: Yüzlerce kişiye yeni ekmek kapısı geliyor

Sivas’ta üretim yapmaya hazırlanan Türkiye’nin en büyüğü o tarihte üretime başlıyor. Tam 10 bin metrekarelik alanı kapsayan fabrikanın 1 yıllık üretim hedefi 4.500 boji. İşte, Türkiye’nin en büyük üretim fabrikasının detayları…

Sivas’ta üretimini sürdüren TÜRASAŞ, 3 ana fabrikasına bir yenisi daha eklemeye hazırlanıyor. Mart’ta üretime başlayacak olan fabrika, Türkiye’nin en büyük boji fabrikası olarak üretim yapacak.

turasas-3.jpg

O TARİHTE ÜRETİM BAŞLIYOR

TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, 1939’da kurulan fabrikanın, vagon üretimi ile onarımında öncü olduğunu söyleyerek Mart ayında üretime başlayacak yeni boji fabrikasının Türkiye’nin en büyük boji üretim tesisi olacağını belirtti. Kurulacak olan fabrikada yılda yaklaşık 4.500 boji üretimi yapılacağını söyleyen Karadağ, boji üretiminde yaşanacak artış sonrasında yılda 1.500 vagon üreteceklerini kaydetti.

turasas-1.jpg

Yeni fabrikanın 10.000 metrekareyi kapsadığını söyleyen Karadağ, "2024 yılında Cumhurbaşkanlığı yatırım programına girmiş olan tank taşıma vagonu, tır dorsesi gibi projelerimiz de bulunmakta. Bu projelerin prototip ve seri imalatlarını da Sivas’ta gerçekleştirmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında dile getirdiği gibi, TÜRASAŞ’ı inadına büyüteceğiz. Biz de onu şiar edindik ve şu an TÜRASAŞ’ı inadına büyütüyoruz" ifadelerini kullandı.

turasas-2.jpg

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Tank taşıma vagonu projeleriyle üretim konusunda da aynı hızla ilerlediklerini söyleyen Karadağ şunları söyledi:

“Yaklaşık 400 bin metrekare alan üzerinde, 110 bin metrekare kapalı alan olmak üzere faaliyet gösteriyoruz. Kapalı alanın 26 bin metrekarelik bir kısmı vagon onarımı için ayrılmış durumda. 20 bin metrekarelik kısım vagon üretimine ayrılmış durumda. 15 bin metrekarelik bir metal işleri bölümümüz var ve en son fabrikamızda 10 bin metrekarelik bir boji üretim fabrikası olarak faaliyet göstereceğiz, Allah nasip ederse. Boji fabrikası projemizin de yanında normal üretimimizi yapmanın yanı sıra, milli vagon ve ikiz vagon dediğimiz yurt dışında da rağbet gören konteyner vagonumuzu üretmek için çalışıyoruz. Ayrıca, 2024 yılında Cumhurbaşkanlığı yatırım programına girmiş olan tank taşıma vagonu, tır dorsesi taşıma vagonu gibi projelerimiz de bulunmakta. Bu projelerin prototip ve seri imalatlarını da Sivas’ta gerçekleştirmekteyiz. Şöyle bir şiarımız var, Cumhurbaşkanımızın 2018 yılında dile getirdiği gibi, ’TÜRASAŞ’ı inadına büyüteceğiz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN