Türkiye’nin en büyükleri arasındaydı… 40 yıllık şirket konkordato ilan etti: Yüzlerce çalışanın ekmek kapısı kapanıyor

Türkiye’nin en büyükleri arasındaydı… 40 yıllık şirket konkordato ilan etti: Yüzlerce çalışanın ekmek kapısı kapanıyor

Muğla’da üretim yapan o şirket Türkiye’nin en büyükleri arasındaydı… 40 yıllık şirket konkordato ilan etti. Mahkemenin 2 ay süre tanıdığı şirket ekonomik kriz karşısında ayakta kalamadı…

Türkiye’de ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Yılca Ambalaj Plastik Sanayi Limited Şirketi, 40 yıldır sektörün önde gelenleri arasında yer alıyordu. Fakat, dünyayı etkileyen ekonomik kriz karşısında şirket de olumsuz etkilendi ve ürün satışları düşmeye başladı.

JELATİNLİ KÜRDANDAN MUAYENE ELDİVENİNE KADAR ÜRETİM YAPIYORDU

40 yıldır hizmet veren Yılca Ambalaj; jelatinli kürdan, kağıtlı kürdan, tahta karıştırıcı, koli bandı, şeffaf servis eldiveni, pipet, bambu çöp şiş, bambu adana şiş, karton bardak, manav rulosu, kilitli torba ve muayene eldiveni gibi çeşitli ürünleri üreterek satışını yapıyordu.

yilca-ambalaj-iflas-1.jpg

2023 Kasım ayında 3 ay geçici mühlet verilen Yılca Ambalaj için mahkeme, bu süreyi 2 Şubat 2024 itibari ile 2 ay daha uzattı. Şirkette çalışan yüzlerce kişi ise işsizlik sorunuyla karşı karşıya.

yilca-ambalaj-iflas.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN