TÜSİAD Başkanı Turan: Yarının ekonomisine hazır olmalıyız

TÜSİAD Başkanı Turan: Yarının ekonomisine hazır olmalıyız

TÜSİAD ve TÜBİSAD iş birliğinde hazırlanan ‘Türkiye’nin 2. Yüzyılında Yüksek Teknoloji İçin Eylem Çağrısı’ raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Raporun tanıtım toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, geleceğin ekonomisinin teknoloji ve dijitalleşme ile şekillendiğini belirterek, rekabet kuralları yeniden yazılırken yarının ekonomisine hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğinde hazırlanan “Türkiye’nin 2. Yüzyılında Yüksek Teknoloji İçin Eylem Çağrısı” raporu kamuoyu ile paylaşıldı. TÜSİAD ve TÜBİSAD ortak açıklamasına göre, Deloitte Digital’in içerik desteği sağladığı raporda, yenilikçi politikaların geliştirilmesinden finansal desteklere, altyapıdan yetkin insan kaynağına kadar Türkiye’ye yüksek teknoloji atılımı sağlayacak tüm kaldıraçlar için mevcutta atılan adımlara ilave olarak ele alınması önemli değerlendirilen eylemlere yönelik 18 Eylem Çağrısı’na yer verildi.

Raporun tanıtım toplantısında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlandığı bu senenin Türkiye için önemli bir eşiği temsil ettiğini belirterek, “Geleceğin ekonomisi teknoloji ve dijitalleşme ile şekilleniyor. Rekabet kuralları yeniden yazılırken yarının ekonomisine hazırlıklı olmalıyız. TÜSİAD olarak biz bu çerçevede teknolojiyi ve dijitalleşmeyi çalışmalarımızın önemli taşıyıcı kolonlarından birisi yaptık” ifadelerini kullandı.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan ise dijitalleşmenin merkezde olduğu yeni dünya düzeninde, sürdürülebilir büyümenin anahtarının teknoloji atılımını gerçekleştirebilen ülkelerin ellerinde bulundurduklarının altını çizdi.

Kızıltan konuşmasına sçyle devam etti:

‘’Dijitalleşme ve dijital ekonomiye geçiş, ülkemiz için uluslararası sahada akılla koşmamız gereken bir yarış ve birçok paydaşla birlikte yürüyeceğimiz stratejik bir yolculuk olmak zorunda. Cumhuriyetin 2. yüzyılında temel hedefimiz, teknoloji atılımını gerçekleştirmiş ve dijitalleşmeyi güçlü bir ekonomik değere dönüştürmüş bir Türkiye var etmek olmalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN