Ucuz altın için son günler! Ünlü ekonomistten yatırımcıya sert uyarı: Alım fırsatı için son 2 gün kaldı

Ucuz altın için son günler! Ünlü ekonomistten yatırımcıya sert uyarı: Alım fırsatı için son 2 gün kaldı

Ülkemizde dalgalanan altın piyasasına dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gün içerisinde yükselen gram altın fiyatlarına dikkat çekti. Yatırımcılara seslenen uzman isim emtia piyasaları hakkında gelişmelerden bahsetti. İşte tüm detaylar...

HER DÜŞÜŞ BİR ALIM FIRSATI

Ülkemizde sürekli olarak değişen altın fiyatlarına dair gelişmeler devam ediyor. Türkiye'de ve dünya üzerinde yaşanan kritik gelişmeler ile birlikte piyasaların yeni yatırım araçları dikkat çekiyor. Yatırımcılar yeni zamanda çıkan yatırımlara yönelmiş durumda.

Son günlerde ABD'de yaşanan banka krizleri ile birlikte güvenilir yatırım olarak altına yöneldi. Altında yaşanan ani atış ile birlikte yatırımcılar ve uzmanlar adeta şok geçirdi. ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ile birlikte enflasyon verilerinin olumlu bir karşılık bulması yaz aylarında altın fiyatlarında sert sıçramalara neden olabilir.

Emtia piyasalarının dikkat çekmesiyle birlikte ünlü ekonomist İslam Memiş kritik uyarılarda bulundu. Yatırımcıya son kez uyarılarda bulunan uzman isim durum değerlendirmesinde bulundu.

aw030828-01-scaled.jpg

ALTIN ALIMLARI İÇİN SON GÜNLER

Gün içerisinde 1.200 TL'yi geçen gram altın fiyatları ile birlikte Kapalıçarşı'nın nabzını yokladı. Gram altında yeni gelişmelere imzalar atılırken ABD' tarafından gelen veriler ile birlikte enflasyonun yüzde 5'in altın düşmesi bekleniyor.

Bu düşüş ile birlikte altın fiyatlarında kalıcı ve ani bir yükseliş olması ihtimaline dikkat çekti. Bugünlerde yaşanan yukarı yönlü hareketlerin sadece göstermelik olduğunu belirterek mayıs ayında açıklanacak faiz uygulaması ile birlikte ons altın fiyatının 2350 doları aşabilmesi öngörüleri arasında bulunuyor.

1535523800974-t7zg.jpg

2023 YILINDA ALTIN NE KADAR OLACAK?

2023 yılının altın yılı olacağını iddia eden İslam Memiş, iddialarının devam ettiğine vurgu yaptı. Emtia piyasası ile birlikte gümüşün de oldukça kazanç sağlayacağını açıkladı. Getiri bakımından altını geride bırakabilme ihtimali olan yatırımlardan birisinin de gümüş olduğu açıklandı.

Bu saatten sonra ons altın fiyatının 2000 doların altına düşmesinin oldukça zor olduğu belirtildi. Ons altın 2350 dolar tahmininde bulunan İslam Memiş 14 Mayıs genel seçimlerini işaret etti. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte artan gram altın fiyatları için de tahminde bulundu. Gram altın fiyatları İslam Memiş'in tahminlerine göre 1450 TL ile 1550 TL seviyelerine kadar yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN