Unidef Küresel CEO’su Azim Ghader: “Dünya merkeziyetsiz geleceğe hazırlanıyor”

Unidef Küresel CEO’su Azim Ghader: “Dünya merkeziyetsiz geleceğe hazırlanıyor”

Unidef’e göre etkili ve sürdürülebilir küresel değişimin anahtarı “merkeziyetsizlik”Merkeziyetsizlik son dönemde küresel çapta en çok konuşulan kavramlardan birine dönüşürken, Web3 ve metaverse gibi teknolojiler de şirketlerin ilgi odağı oldu. Güncel bir rapor, şirketlerin %58’inin önümüzdeki iki yıl içinde metaverse’e, %62’sinin ise Web3’e yatırım yapacağını gösterdi. Merkeziyetsiz gelecek hızla yaklaşırken, geçişi hızlandırmak isteyen küresel kuruluş Unidef faaliyete başladı.


Blokzinciri ekosisteminde yaşanan tüm gelişmelere rağmen internetin geleceğini tanımlayan Web3 ve birbiriyle bağlı sanal evrenler olarak açıklanabilen metaverse kavramları 2023 teknoloji trendleri arasındaki yerini aldı. Küresel danışmanlık şirketi KPMG tarafından eylül ayında yayımlanan Küresel Teknoloji Raporu 2022'de önümüzdeki 2 yıl içinde işletmelerin Web3 ve metaverse gibi yükselen teknolojileri benimseyeceği görüldü. Öte yandan araştırma katılımcılarının %58'i önümüzdeki iki yıl içinde metaverse'e, %62'si ise Web3'e yatırım yapacaklarını söyledi. İki kavramın da ortak paydası olarak konumlanan merkeziyetsizliğin dünyanın gelecekte daha çok konuşacağı bir konu olduğuna inanan küresel kuruluş Unidef, merkeziyetsiz geleceğe geçişi hızlandırmak için faaliyetlerine resmen başladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Unidef Küresel CEO’su Azim Ghader, “Merkeziyetsizlik kavramı bugüne dek finans ve sosyal etkileşim bağlamında değerlendirilse de yaşamın tamamını şekillendirecek yeni bir çağ anlamına geliyor. Gelecek, merkezi olmayan teknolojilere bağlı olacak. Bu nedenle yeni yaklaşımları, yeni ortaklıkları ve geleceği inşa edecek üreticileri ortaya çıkarıp onları teşvik etmemiz gerekiyor. Unidef, bu vizyonla kurulmuş kâr amacı gütmeyen küresel bir ağ” dedi.

ETKİLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİŞİMİ TEŞVİK EDECEK

Dünya çapında farklı toplulukların katılımıyla güçlenen küresel bir kuruluş olan Unidef, merkeziyetsiz geleceğe geçiş kapsamında projeleri, fikirleri ve teknolojileri desteklemeyi görev ediniyor. Web3, NFT, metaverse ve kripto para ekosistemlerinde merkeziyetsiz teknolojiler oluşturulmasına yardımcı olmak için faaliyet göstermeye başladıklarını vurgulayan Azim Ghader, “Web3’ten söz ettiğimiz noktada inovasyon; fikir, ekipman, bilgi, finansman, teknoloji ve insanların etkileşimiyle mümkün olacak. Bu noktada Unidef, geleceği inşa etmek isteyenlere etki odaklı değişim yaklaşımıyla destek olmayı hedefliyor. Verimli ve sürdürülebilir olmayan eski teknolojilerin kullanımından vazgeçmeli, daha çok katılıma ve kontrolün dağılmasına olanak tanıyan daha kapsayıcı ve iyi çalışma modellerine odaklanmalıyız. Dünya yeni bir geleceğe hazırlanırken, bu geleceği hızlandırmak ve kolaylaştırmak için küresel işbirliğine ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı.

“İNOVASYONU TEŞVİK ETMEK KÜRESEL EKONOMİK BÜYÜMENİN İTİCİ GÜCÜ”

İnovasyonu teşvik etmenin küresel ekonomik büyümeye ulaşmada kilit bir itici güç olacağını vurgulayan Unidef Küresel CEO’su Azim Ghader, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Web3 ve metaverse kavramlarının etkisi büyüdükçe, insanlar online ortamda bugün olduğundan daha fazla zaman geçirecek. Bunun için bugünden harekete geçerek küresel işbirliğini artırmalı, topluluk olarak hareket etmeli, bu ölçekte bir değişime hep birlikte hazırlanmalıyız. Unidef olarak markalar ve eylemler aracılığıyla yapacağız. Ademi merkeziyetçi yarınları inşa etmek isteyen bireyler, projeler ve toplulukları hibe, stratejik yatırım, uzman rehberliği ve en çok ihtiyaç duyulan organizasyonel destek gibi yollarla güçlendireceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN