Ünlü AVM iflas bayrağını çekti! Bir dönemin sembolüydü: Mahkeme iflasını resmen ilan etti

Ünlü AVM iflas bayrağını çekti! Bir dönemin sembolüydü: Mahkeme iflasını resmen ilan etti

Ekonomik kriz pek çok farklı alanda etkisini gösterirken şirketlerden iflas kararları da peş peşe gelmeye başladı. Fabrikalar kepenk indirirken birçok işçi yeni iş arayışına girdi. Dünyaca ünlü AVM iflas bayraklarını çekti. İflas kararına mahkemeden onay geldi. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

2020'den bu yana hayat daha da zor bir hale gelirken firmalar, şirketler ya da marketler bir bir iflas kararlarını açıklamaya başladı. Pandemi süreci şirketlere büyük bir vurgun yaparken durumu toparlayamayanlar ise üzülerek iflasını veriyor. Binlerce çalışan yeni işleri de aramaya başladı. Berlin'in sembolü haline gelen dünyanın en ünlü alışveriş merkezi KaDeWe’den iflas kararı geldi. İşte tüm detaylar…

DÜNYACA ÜNLÜ AVM’DEN İFLAS KARARI

Soğuk Savaş döneminin ve II. Dünya Savaşı'nın ardından Berlin'in sembolü haline gelen ve dünyanın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan KaDeWe (Kaufhaus des Westens - Batının Alışveriş Merkezi), iflasını duyurdu. Berlin'in en işlek yerlerinden birinde bulunan ve kapitalizmin lüks ve alışverişe olan gösterişli yaklaşımını temsil eden KaDeWe, yıllar boyunca büyük kazançlar getirmesine rağmen, yüksek kira bedellerini karşılayamama nedeniyle iflas sürecine girdi.

kadewe.jpg

Berlin Charlottenburg mahkemesinin onay verdiği iflas başvurusu, KaDeWe'nin yanı sıra Münih'teki Oberpollinder ve Hamburg'daki Alsterhaus'u da kapsıyor. Bu üç mağazanın yönetimi, iflas süreci boyunca görevde kalacak. Signa Grubu, KaDeWe Grubu'nun yüzde 49.9 hissesine sahipken, Taylandlı Central Grup ise yüzde 50.1'lik hisseye sahip.

Pandemi sonrası satışlarını yaklaşık yüzde 25 artırarak 2022-23 döneminde yaklaşık 728 milyon Euro ciro yapmasına rağmen grup, mali zorluklardan dolayı iflas etmekten kurtulamadı. KaDeWe Berlin’de 900, Münih ve Hamburg'daki diğer mağazalarda ise toplamda 500 kişi çalışıyor. Grubun kurtuluşu için umutlar, Taylandlı ortağa bağlı.

kadewe-ici.jpg

Taylandlı ortak, Avrupa'ya 1.3 milyar Euro'luk bir yatırım yapmayı planladığını açıklasa da, bu yatırımın detayları ve KaDeWe'ye ne kadarlık bir pay ayrılacağı henüz belirsizliğini koruyor. Berlin, Münih ve Hamburg'daki bu ünlü alışveriş merkezlerinin geleceği ve çalışanlarının durumu şimdilik belirsizliğini korurken, Avrupa perakende sektöründe önemli bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN