Ünlü ekonomist fırtına öncesi "satın" diyerek uyardı! Ev, altın, doları olan herkes dikkat...

Ünlü ekonomist fırtına öncesi "satın" diyerek uyardı! Ev, altın, doları olan herkes dikkat...

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl ev sahiplerini ve ev alacaklara uyarı verdi! Piyasada yaşanan değişimleri değerlendiren Akyıl fırtına öncesi "satın" diyerek uyardı! Tüm dengeler altüst oldu! Ev, altın, doları olan herkes dikkat...

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl, ev sahipleri ve ev alacaklara önemli uyarılarda bulunarak, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemde konut fiyatlarındaki artışın durmasıyla birlikte umutların yeşermeye başladığını belirten Akyıl, piyasada yaşanan değişimlere dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

‘EKONOMİ KÖKTEN BOZULDU’

Devrim Akyıl kimdir? Devrim Akyıl ne iş yapıyor? Devrim Akyıl nereli? - Yeni Bakış - İzmir Aydın Manisa Uşak Ege Haberleri son dakika güncel kaza İzmir son dakika gezilecek yerler elektrik su kesintisi

Merkez Bankası'nın yeni ekonomi politikasıyla fiyat dengesini sağlamayı ve döviz kurlarındaki artışı kontrol altına almayı hedeflediğini ifade eden Akyıl, eski ekonomi politikasının yarattığı dengesizlikleri hatırlatarak vahim bir tablo çizdi. Akyıl, önceki dönemde uygulanan ekonomi politikasının tüm dengeleri altüst ettiğini belirterek, “Şimşek’ten önceki ekonomi politikası bütün dengeleri baştan sona bozdu. Şimdi bunu tekrar düzeltmek için de bir Ortodoks politikasın geçtik. Ancak sadece Ortodoks para politikası mantığıyla sadece ‘faizleri arttırdım ve seçimden sonra kredi kartlarını engelleyeceğim’ dersen de düzelmez. Çünkü ekonomi kökten bozuldu” dedi.

'SATIN' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Konut fiyatlarındaki durgunluğa dikkat çeken Akyıl, ev sahiplerine "satın" çağrısında bulunarak, “Bu arada satın diyorum. Çünkü son bir yıldır dolar ve altın bazında fiyatlarda bir gerileme var. TL bazında ise bir durgunluk var. Altın ve dolar bazında ev fiyatlarında daha fazla gerileme bekliyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN