Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan flaş altın çıkışı! Gram altın 1250 TL değil diyerek gerçek rakamı açıkladı

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan flaş altın çıkışı! Gram altın 1250 TL değil diyerek gerçek rakamı açıkladı

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, ons altın meselesindeki muhtemel gerilemenin yatırımcıların endişelenmesine yol açmaması gerektiğini belirtti ve 'Gram altın konusunda bir sorun yok' ifadesini kullandı.

Finansal Piyasalar Uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarının mevcut durumu hakkında dikkat çekici gözlemlerde bulundu.

Kişisel Youtube kanalı aracılığıyla Hatice Kolçak, gram altının Amerikan dolarının sağladığı desteğin etkisiyle artışını sürdüreceğini aktardı.

Bankaların sunduğu ve Kapalıçarşı'daki tezgahlarda müşterilere sunulan fiziksel altın fiyatları arasında muazzam bir uçurum olduğunu dile getirdi.

Kolçak'ın değerlendirmesine göre, bu fiyat farkı 200 Türk lirasına kadar yükselmiş durumda.

Hatice Kolçak, "Ons altın bir nebze düzelme gösterdi. Adeta bir mücadele içindeyiz. Ons altın meselesinde 1975 seviyesini aşamadıkça üst taraftaki riskler artıyor demiştik. Gram altın konusunda bir sıkıntı yok. Amerikan doları zaten değer kazanıyor. Gram altına bankalara takılmayın. Kapalıçarşı'daki gram altın 1450 Türk lirasından alıcı buluyor. İki gün önce Kapalıçarşı'yı ziyaret ettim. Orada fiyatlandırma çok farklı. Bankalarda ise 1250 Türk lirasından satılıyor. Ons altın 1930 seviyesine ulaşabilir. 2000 dolarlık seviyeyi görmek için 1975'in üzerindeki seviyeyi görmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN