Ünlü ekonomistten flaş asgari ücret açıklaması! 'Senin cebine giren parayla...' deyip duyurdu: İşte Temmuz'da gelecek olan zam!

Ünlü ekonomistten flaş asgari ücret açıklaması! 'Senin cebine giren parayla...' deyip duyurdu: İşte Temmuz'da gelecek olan zam!

Asgari üret ile ilgili son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte asgari ücrete ek zam beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek! Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, 'Senin cebine giren parayla...' diyerek uyardı. Asgari ücrete ile ilgili flaş açıklamada. İşte asgari ücrete gelecek olan zam miktarı...

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz yediden yetmişe herkesi etkilemiş durumda. Gözler asgari ücrete gelecek olan zamma çevrilirken uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan flaş asgari ücret açıklaması. 'Senin cebine giren parayla...' deyip duyurdu. Masadaki rakamlar netleşti. Kimse bunu beklemiyordu! İşte son dakika asgari ücret haberleri...

ÜNLÜ EKNOMİSTTEN FLAŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sosyal medya hesabından yeni bir video yayınlayan Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 60'ının asgari ücret ile çalıştığını belirten Demirtaş, 'Önemli olan asgari ücretin miktarı değil' diyerek bombayı patlattı.

hghghghg-75.jpg

"SENİN CEBİNE GİREN PARAYLA..."

Asgari ücrete gelecek olan zammın önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Kardeşim senin cebine 100 bin lira mı giriyor ayda? 10 bin lira mı giriyor? 5 bin lira mı giriyor? Bu önemli değil. Önemli olan şey şu, senin cebine giren parayla sen kaç kilo et, soğan, şeker alıyorsun? Çocuğuna ne kadar ayakkabı alıyorsun durum bu ya. Yani alım gücü." çağrısında bulundu.

jhhjhj-35.jpg

ASGARİ ÜCRETE ZAM OLACAK MI?

Bakan Bilgin, asgari ücret hakkında, "Yeni asgari ücret düzenlemesi temmuzda olacak. Şartlar zorlanırsa 6 ayda bir yoksa yıllık yapılır. Temmuzda enflasyonist ortamın ücretler üzerinde yıkıcı etkisini değerlendirerek temmuz ayında yeniden bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bu hesaplara dayanan bir şeydir. Hesap ederek temmuzda yeniden düzelteceğiz." ifadesinde bulundu.

nbbnbn.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret ara zam oranları henüz belli olmadı. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmelerle zam oranları belirlenecek. Brüt ve net asgari ücretin temmuzda açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN