Ünlü ekonomistten yaz aylarında parlayacak altın yorumu! Altın yatırımcılarına uyarı geldi: 3 gün içinde hazır olun...

Ünlü ekonomistten yaz aylarında parlayacak altın yorumu! Altın yatırımcılarına uyarı geldi: 3 gün içinde hazır olun...

Altın fiyatlarında ani yükseliş ve çıkışar ile ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan hızlı yükselişler ile birlikte endişelenen yatırımcılara ekonomistlerden yeni açıklamalar geldi. Dolar kuruna dair isabetli tahminleriyle bilinen Selçuk Geçer bu kez altın için konuştu. 3 gün uyarısında bulunan Selçuk Geçer yatırımcılara seslendi. İşte tüm detaylar...

ALTIN YATIRIMCILARI DİKKAT ETSİN

Dünya üzerinde yaşanan altın dalgalanması ile birlikte altın yatırımcılarını endişe sardı. Küresel anlamda yaşanan ekonomik daralma ile birlikte yatırımcılar güvenli yatırım hesabı olarak altına yöneldi. 2023 yılının altın yılı olacağı uzman isimler tarafından birçok kez söylendi.

2022 yılında beklenen karı sağlayamayan altın fiyatları 2023 yılına hızlı bir giriş yaşadı. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından duyurulan veriler ile birlikte bankacılık krizleri başladı. Silikon Vadisi Bankası'nın iflası ile birlikte bazı bankalardan da iflas bayrağı kaldırıldı. Küresel krizleri tetiklemeyerek önüne geçilmiş olsa da altın fiyatlarındaki yükseliş durdurulamadı.

Ons altın fiyatlarının 2000 bin doların üzerine çıkması ile birlikte altın yatırımcıları mutluluktan havalara uçtu. Sert yükseliş ile birlikte sert bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Bu duruma dair açıklamalardan birisi de Selçuk Geçer'den geldi.

altin-luvs.webp

ALTIN FİYATLARI HENÜZ ZİRVEYİ GÖRMEDİ

Altın fiyatlarında dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer yatırımcılara seslendi. Altın yükselişinde yıllardır değişmeyen her dönem başarı ile hesaplamalar yapılacak 2 maddenin bulunduğuna dikkat çekti. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz yükseltilmeyeceğine yönelik piyasaya mesajların verildiğini belirtti.

Mart ayı ile birlikte açıklanan faiz oranları ile birlikte mayıs ayında açıklanacak faiz verilerinde artırımların son bulacağı ifade edildi. Altın alımları için son fırsat olduğunu vurgulayan uzman isim xauusd paritesinin 2050 dolara yükselmesinden sonra büyük bir geri çekilme yaşadığını açıkladı.

Son günlerde 2000 doların altına düşmesiyle birlikte yeniden 2000 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Piyasada dolanan "altın için zirve fiyatlar görüldü" cümlesine karşı olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN