Ünlü süt ve süt ürünleri üreticisi iflas bayrağını çekti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Ünlü süt ve süt ürünleri üreticisi iflas bayrağını çekti! Yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Konya'nın köklü ve sevilen süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt'ün iflas ettiği haberi sektörde ve Konya'da büyük üzüntü yarattı. Anadolu'daki marketlerin raflarını süsleyen ve aranan markalar arasında yer alan Sel Süt'ün çalışanları da iflas kararıyla işsiz kaldı.

Mahkeme, Sel Süt'ün borçlarını ödeyemediği gerekçesiyle açtığı iflas istemi davasında şirketin iflasına karar verdi. Bu zorlu ekonomik dönemde birçok şirket iflasın eşiğine gelirken, Sel Süt de bu kervana katıldı.

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ ALDI

Sel Süt'ün iflası Konya ekonomisine de büyük bir darbe vurdu. Şirketin yüzlerce çalışanı işsiz kalırken, tedarikçileri ve diğer iş ortakları da bu durumdan olumsuz etkilendi.

Sel Süt'ün iflasının nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, artan üretim maliyetleri, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar ve zorlu ekonomik koşulların bunda rol oynadığı tahmin ediliyor.

Mahkeme kararında "Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 04.02.2022 tarih ve 2021/494 sayılı kararları ile Konya Ticaret Sicil Memurluğunun 28108 Sicil numaralı müflisin iflasına, iflasın aynı tarih ve saat: 11.34’te açılmasına karar verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu üzücü haber, bir kez daha ekonominin ne kadar kırılgan olduğunu ve firmaların ne kadar zor bir süreçten geçtiğini gözler önüne seriyor.

gggggg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN