Uzman isim canlı milyonlara duyurdu! Yeni asgari ücret dudak uçuklattı: Bu rakam beklenmiyordu!

Uzman isim canlı milyonlara duyurdu! Yeni asgari ücret dudak uçuklattı: Bu rakam beklenmiyordu!

asgari ücret tesbit komisyonu salı günü bir araya geliyor. Peki asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor. İşte detaylar...

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN EN NET TAHMİN!

Asgari ücret zammı için bir çok senaryo konuşuluyor. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarına yakın zmaanda başlayacak ve asgari ücret belirlenecek.

asgari ücret

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret ile ilgili olarak tahminlerini sıraladı. Erdursun asgari ücretin 12.000-12.500 lira aralığında olabileceğini belirtti.

Asgari ücret ara zammı için vatandaşlar komisyonların toplanmasını ve toplantılardan sonra da karara varmasını bekliyor. Asgari ücrete yüzde 30 civarında zam yapılabileceği gündemde. Eğer yüzde 30 zam olursa asgari ücret net 11 bin 58 lira olacak.

Komisyonun ilk toplantısı salı günü işçi işveren ve hükümet buluşması ile gerçekleşecek. Asgari ücrete refah payı da bu dönem dahil edilecek olması bir çok kişinin ek zammın yüksek olması beklentisini arttırıyor. 

İLK TOPLANTI SALI GÜNÜ

15 kişilik asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısında asgari ücret belirlenmese de bundan sonra yapılacak olan toplantı takvimi belirlenmiş olacak. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım olay oldu. Erdursun şu ifadeleri kullandı: "1 Temmuzda Asgari ücret 12.000- 12.500 lira bandında, en düşük emekli aylığı ise 10.000₺ olur! Çok baskı olursa en düşün emekli aylığı asgari ücrete yakın olur"

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN