Uzman isimden şaşırtan altın tahmini! Gram altın o tarihte 1800 TL olacak

Uzman isimden şaşırtan altın tahmini! Gram altın o tarihte 1800 TL olacak

Küresel piyasaların merakla beklediği FED'in faiz oranı kararı gerçekleşmiş olup, bu kararın açıklanmasıyla politika faizi yüzde 5-5.25 düzeyinde sabitlenmiş ve altın rüzgarı yeşile dönmüştür. Yılın sonuna dair beklentilerini güncelleyen Memiş, gram altın fiyatının 1.800 TL olabileceğini ifade etti.

Altın ve Finansal Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'in ağızdan çıkan gram altın fiyatı tahmini ile birlikte, FED'in hevesle beklenen faiz kararı sonunda gün yüzüne çıkmıştır. FED'in beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5-5.25 düzeyinde sabit tuttuğu ve altın fiyatlarında değişimin yönünü belirlediği söylenmiştir. Haziran ayının başlangıcından itibaren rekor seviyelere ulaşan altın fiyatlarındaki düşüş trendinin başladığı ve özellikle ons altındaki düşüşün gram ve çeyrek altında keskin düşüşlere sebep olduğu da eklenmiştir.

Paranın ve emtianın takip edileceği yön, FED'in faiz kararı sonrasında netlik kazanmıştır. Politika faizinin beklentiler doğrultusunda yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit bırakıldığı ifade edildi. Faiz kararı sonrasında, FED Başkanı Jerome Powell finansal piyasalara çarpıcı bir dizi mesaj vermiştir. Powell, ekonomik politikaların sıkılaşmasının ardından ekonomide bir "yumuşak iniş" beklentisi içinde olduğunu, fakat yakın dönemde faiz indirimi öngörmediklerini dile getirmiştir.

2-004.jpg

İSLAM MEMİŞ'İN İFADELERİ

Altın fiyatlarındaki dalgalanmayı yorumlayan Altın ve Finansal Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, ciddi analizlerde bulunmuştur. Memiş yaptığı açıklamalarda, gram altın için öngördüğü değerler hakkında bilgi vermiş ve gram altının 1.800 TL olabileceğini belirtmiştir. İslam Memiş şu ifadeleri kullanmıştır:

"Gram altın şu anda ekranlarda 1496, piyasada ise 1503 lira. Gram altın bu hafta değer kazandı, çünkü dolar kuru tarafından desteklendi. Dolar kuru gram altını olumlu yönde etkiledi. Ons altın 1963 dolarda. Piyasalar yoğun ve kritik bir haftaya başladı. Bu hafta hem ons hem de gram altın için geniş bir bandın içinde hareket etmenin önemli olacağını düşünüyorum. Buradan yeniden bir satış gelme ihtimali var. 1910 dolara kadar bir geri çekilme bekliyorum, gram altın için de 1480-1515 aralığındaki bandı öngörüyorum.

GRAM ALTIN 1.800 TL'YE ÇIKABİLİR

Gram altın, TL bazında yıl içinde 1600 TL'nin yukarı yönde kırılması, 1700-1800 lira seviyesinin de bugünkü ekonomik durumda gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Eğer Merkez Bankası faiz artırımına giderse, dolarda bir geri çekilme bekliyorum. Bu durum, gram altında 1450 ve 1400'e kadar geri çekilmeye yol açabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN