Uzman isimden şaşırtan dolar tahmini! Piyasalara 'Şimşek' çaktı diyerek duyurdu: Büyük patlama geliyor

Uzman isimden şaşırtan dolar tahmini! Piyasalara 'Şimşek' çaktı diyerek duyurdu: Büyük patlama geliyor

İslam Memiş: 'Şimşek' çaktı diyerek, yatırımcılara dikkat çağrısı! İslam Memiş, yeni kabinede Mehmet Şimşek'in isminin açığa çıkmasıyla beraber piyasaların dinamizmi hakkında analizlerini sundu. Devlete yakın bir isimden aldığı bilgiyi dile getiren araştırmacı ekonomist Memiş, Türkiye'de beklenmedik gelişmelerin yaşanacağına dair açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar.

Dolar ve euro kurları, vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından mercek altında. Doları bankasında barındıranlar dikkatli olun! uzmanların öngörüsüne göre dolar/TL, alışılmışın dışında bir seviyeye düşebilir. Döviz kurları vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında.

Ünlü yatırım uzmanı İslam Memiş, Mehmet Şimşek'in yeniden bakanlık koltuğuna oturması ardından döviz, borsa, altın, gümüş ve bitcoin hakkında kıymetli yorumlarını paylaştı.

İslam Memiş, "Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olması piyasaları olumlu yönde etkiledi. Piyasaların haftaya iyimser başlamasını bekliyorum. Ancak bu olumlu hava, kısa vade için aşırı güvene kapılmamalı, dikkatli olmalıyız! Borsada artış, döviz kurlarında ve emtia fiyatlarının TL bazındaki düşüşü önlemek imkansız. Bu haftaki tahminlerim aşağıdaki gibidir:" diyerek yazısına böyle devam etti.

2-004.jpg

İSLAM MEMİŞ BORSA HAKKINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"BİST 100 Geçen haftayı 5 bin 114 puan seviyesinde tamamlayan BİST 100 endeksi, 5 bin 300 direncine kadar yükselişine devam edebilir. Salı akşam saatlerinde tekrar 5 bin 50 puan destek seviyesine geri çekilebilir. 5 bin puanın altına düşüşler, orta ve uzun vade için alım fırsatı sunar." dedi.

İslam Memiş, Türk Lirası'nın döviz karşısındaki durumu üzerine şu yorumlarda bulundu:

"DOLAR/TL Geçen haftayı resmi kur tarafında 20,96 lira seviyesinde tamamlayan dolar/TL kuru, 20,55 liraya kadar gerileyebilir. Altındaki güçlü destek seviyesi ise 20,25 lira seviyesidir.
AVRO/TL 22,45 lira seviyesinden haftayı tamamlayan avro/TL kurunda 22,50-22,30 lira seviyesine kadar geri çekilmeler mümkün. Orta ve uzun vade için ucuz olduğunu düşünüyorum. Dolar mı, euro mu sorusunun yanıtı bana göre eurodur." ifadesini kullandı.

Böylelikle, İslam Memiş’in analizleri ve piyasaları ilgilendiren yorumları bizlere, dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket etmenin önemini bir kez daha hatırlatmış oldu. Son gelişmeleri yakından takip etmek, piyasaların gelecekteki durumunu tahmin etmek için kritik öneme sahiptir. Bu bilinçle hareket eden yatırımcılar, karlı ve sürdürülebilir bir yatırım stratejisi belirleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN