Uzun saatler çalışmaktan bıkanlar dikkat! Mesai saatleriyle ilgili flaş açıklama!

Uzun saatler çalışmaktan bıkanlar dikkat! Mesai saatleriyle ilgili flaş açıklama!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklamasında çalışma saatlerinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı konusunda açıklamada bulundu. Çalışma saatleri düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'de çalışma saatlerinin kısaltılması konusunda henüz bilimsel bir çalışma yapılmadığını belirtti. Bilgin, insanların daha sosyal ve insani ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

MESAİ SAATLERİ AZALIYOR MU?

vedat bilgin

Dünya genelinde de çalışma saatleri konusunda tartışmaların olduğunu ifade eden Bilgin, verimlilik saatlerinin sektörlere göre ölçülmesi gerektiğini ve işin üretimini azaltmak yerine daha verimli kullanmanın önemli olduğunu vurguladı. Bakan Bilgin, insanların kendilerine ayıracakları zamanı sanat, kültür ve estetik üretim gibi şeylere ayırmaları gerektiğini söyledi.

Bakan Bilgin, çalışma saatlerinin kısaltılması konusunda pilot çalışmaların başlatılabileceğini ve bilimsel bir temelinin olması gerektiğini belirtti. Ancak açıklamasında, mesai saatlerinin hemen düşürülmeyeceği vurgusu da yapıldı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN