Vatandaş, köpeklere verilen artık tavukları alınca kilosu 1 liradan 7 buçuk liraya fırladı

İYİ Partili yetkililerin 'Sokak Hayvanlarını Besleme' faaliyeti kapsamındaki ziyaretinde konuşan sokak hayvanları gönüllüsü Büşra Özçetin, köpeklere vermek için 1 liraya aldıkları artık tavuk etinin vatandaşlar tarafından alınmaya başladığını ve bu nedenle kilogram fiyatının 7 buçuk liraya çıktığını söyledi.

Türk Lirası'nın döviz kurları karşısındaki hızlı eriyişi ve enflasyon nedeniyle iğneden ipliğe gelen fahiş zamlar vatandaşın belini büktü. Markete/pazara çıkan vatandaş karın tokluğuna yaşayabilmek için alacağı ürünün en ucuzunu aramak için mücadele vermeye başladı.

Yurt Haberleri'nin haberine göre, İYİ Parti İl Başkanlığı İl Doğa ve Çevre Politikaları başkanlığı, 'Sokak Hayvanlarını Besleme' faaliyeti kapsamında Onkoloji Hastanesi, Serince ve Kızılhisar mevkiine yaptığı ziyarette yaşanan bir diyalog ise vatandaşların geçim mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

1 LİRADAN 7 BUÇUK LİRAYA FIRLADI

Faaliyet kapsamında İYİ Partili yetkililer, sokak hayvanları gönüllüsü Büşra Özçetin’in kendi imkanları ile kurduğu hayvan barınağındaki köpeklere yem götürdü. Burada konuşan Özçetin, özellikle köpekleri beslemek için daha önce tavuk şarküterilerinden kilosunu 1 liraya aldıkları kanatlı artıklarının et alamayan vatandaşlar tarafından alındığını söyledi. Özçetin, bu nedenle artık tavuk etinin kilogram fiyatının 7 buçuk liraya fırladığını belirtti.

YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir