Vergi kaçakçılığı Maliye'nin radarında: 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme

Vergi kaçakçılığı Maliye'nin radarında: 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, 50 ilde 5 bin 100 mükellef hakkında 17 milyar TL'lik sahte fatura şüphesiyle inceleme başlatıldı. Organize vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni bir yol haritası çizen Maliye, bu kapsamda 230 vergi müfettişini sahaya indirdi. Operasyonda sadece vergi kaçakçılığı değil, kara para aklama da mercek altında.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağı ile mücadele kapsamında yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile sahte fatura kullanımıyla gerçekleştirilen vergi kaçakçılığı önlenmeye çalışılacak.

Maliye, 17 milyar TL'lik sahte fatura kullanımı üzerine 50 ilde bulunan 5 bin 100 mükellefe odaklandı ve sahte fatura şüphesiyle inceleme başlattı.

NTV'nin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla başlatılan bu inceleme için 230 vergi müfettişi 50 ilde sahaya indi. Organize vergi kaçakçılığı ile mücadelede yeni bir yol haritası belirlendi ve çalışan kurumlar arasındaki eşgüdüm artırıldı.

Ayrıca, güçlendirilmiş inceleme süreci başlatılarak verginin yanı sıra kara para aklama faaliyetleri de incelenecek.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına (MASAK) ve diğer paydaşlar bir araya gelecek ve ortak yaklaşım geliştirecek. Ortak yaklaşım geliştirilirken Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve diğer ülkelerden önlemler değerlendirilecek.

Bu çerçevede teknik takip, arama ve el koyma gibi koruma tedbirlerine sürecin en başından itibaren başvurulacak. Bu adımların vergi kaçağı ile mücadelede etkin bir rol oynaması bekleniyor.

SAHTE FATURA NEDİR?

Gerçek bir işlem veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belgelere deniyor. Mükellefler hiç vergi ödememek, vergi iadesinden faydalanmak veya daha az vergi ödemek ya da kolay yoldan işletme dışına para çıkarmak gibi amaçlarla bu işlemleri uyguluyor. Bu işlemler mevzuatta kaçakçılık suçu anlamına geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN