Volvo elektrikli araç işini abarttı! Çekici ve otobüslerden sonra bir ilk... 483 beygirlik elektrikli kamyon geliyor

Volvo elektrikli araç işini abarttı! Çekici ve otobüslerden sonra bir ilk... 483 beygirlik elektrikli kamyon geliyor

Sağlamlığıyla dikkat çeken Volvo, elektrikli araç işini iyice abarttı! Çekici ve otobüslerden sonra şimdi de bu bir ilk oluyor! 483 beygirlik elektrikli kamyon geliyor...

İsveçli otomotiv devi Volvo Trucks, elektrikli araç teknolojilerine yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin son yeniliği olan Volvo FM Low Entry, doğuştan elektrikli araç platformu üzerine inşa edilen ilk ürünü olma özelliği taşıyor. Türkiye, Avrupa ve Güney Kore gibi seçilmiş pazarlarda satışa sunulacak olan bu kamyon, çöp toplama, ürün dağıtımı ve şantiye operasyonları gibi çeşitli görevler için özel olarak tasarlanmış durumda.

VOLVO FM LOW ENTRY KAMYON ÖZELLİKLERİ

volvo.webp

Yeni FM Low Entry modelinde toplam 360 kWsa kapasiteye sahip dört batarya paketi bulunuyor. Bu da kamyonun tek şarjla 200 kilometreye kadar menzil sunmasını sağlıyor. Özellikle şehir içi kullanım için ideal olan bu menzil, platformun günlük lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere optimize edildiğini gösteriyor. Aracın ağırlığı versiyona göre 19 ila 32 ton arasında değişmekte olup, 483 beygirlik (360 kW) elektrik motoruyla güçlendirilmiş durumda. Ayrıca, araçta 43 kW AC ve 250 kW'a kadar DC şarj desteği de bulunuyor.

Volvo Trucks'ın tasarladığı bu yeni platform oldukça esnek bir yapıya sahip. 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 ve 8x4 olmak üzere beş farklı aks konfigürasyonu sunulurken, müşteriler bir ila dört koltuklu modeller arasından seçim yapabiliyor. Ayrıca, çeşitli operasyonel ihtiyaçlara ve tercihlere göre uyarlanabilen genişletilmiş yüksek yataklı kabin de tercih edilebiliyor.

volvo-1.webp

Yeni FM Low Entry, mevcut kamyonlara kıyasla oldukça alçak bir kabine sahip. İsveçli üretici, sürücünün en iyi görüş açısına sahip olmasının önemini vurgulayarak, aracın İngiltere'nin ağır sınır araçları için geçerli olan Direct Vision standardından beş yıldız aldığını belirtiyor. Ayrıca, aracın çevresinde Volvo'nun gelişmiş Camera Monitor sistemi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN