Yaş şartını sağlayana devlet desteği! Ödeme detayları açıklandı! Başvurular E-Devlet’ten…

Yaş şartını sağlayana devlet desteği! Ödeme detayları açıklandı! Başvurular E-Devlet’ten…

Yaş şartını sağlayan vatandaşlara ödeme yapılacağı duyuruldu. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapan vatandaşların başvuru işlemleri değerlendirmeye alınacak. İşte merak edilen ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemeler dikkat çekiyor. Yaş şartını sağlayan vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapması durumunda 2.604 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuru kapsamında ödemelerin 3 ayda bir olacak şekilde hesaplara yatırılacağı belirtildi. İşte merak edilen ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

YAŞ ŞARTINA DİKKAT

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri dikkat çekiyor. 2023 yılı ile birlikte doğalgaz, elektrik, eğitim, kırtasiye ve çocuk yardımı gibi pek çok farklı alanda sosyal destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Vatandaşların yaşam şartlarını yükseltmek amacıyla yapılan ödemeler kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar da unutulmadı.

para-verilmesi.jpg
65 yaş ve üzeri vatandaşlara yapılan ödemeler kapsamında 3 aydan 3 aya 2.604 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Dar gelirli yaşlı vatandaşların ekonomik sıkıntılarını azaltmak amacıyla yapılan ödemeler için araştırmalar devam ediyor. Sosyal hayata katılması ve refah seviyesini arttırmak amacıyla yapılan ödeme detayları belli oldu.

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Geçim sıkıntısı olan vatandaşların sosyal güvencesini sağlamak amacıyla yapılan destek ödemeleri için vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekiyor. 65 yaş aile için vatandaşlardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

​​​​​​​para-vermek.jpg​​​​​​​

  • 65 yaşını doldurmak.
  • SSK, Bağ-Kur ve Emekli aandığı gibi Sosyal Güvenlik Kurumu gelirine sahip olmamak.
  • SGK'ya prim ödemesi yapmamak.
  • 2022 yılı kapsamında belirlenen muhtaçlık sınırının altında olmak şartlarının sağlanması gerekiyor.

para-koymak.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

65 yaş aylığı için başvuruda bulunacak vatandaşların başvuru işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yapabileceği belirtildi. 3 ayda bir sağlanacak ödemeler kapsamında hak sahibi vatandaşların hesabına 2604 TL ödeme yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN