Yastık altında altın biriktirenler bayram edecek! O tarihte tak diye 1550 TL olacak: İslam Memiş açık konuştu

Yastık altında altın biriktirenler bayram edecek! O tarihte tak diye 1550 TL olacak: İslam Memiş açık konuştu

Altın tahminleri ile yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni köşe yazısında piyasaları değerlendirdi. 'Bu normal değil' diyen İslam Memiş, yastık altında altın biriktirenlere müjdeyi verdi. Satış için tarih veren Memiş, 'Piyasa sadece bir çıkış yolu' var diyerek müjdeyi verdi. O tarihte gram altın 1.550 TL olacak. Elinde altın olanlar o tarihi bekleyin. İşte İslam Memiş'in gram altın için verdiği satış tarihi...

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ABD'den gelen verilerle yükselişe geçen altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Altın alınır mı, satılır mı?' sorusunu araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten uyarı üstüne uyarı geldi. Elinde altın olanları uyardan Memiş, gram altın için beklediği seviyeleri açıkladı. 'Piyasalarda belirsizlik çok' diyen İslam Memiş, gram altının o tarihte 1.550 TL olacağını duyurdu. Satış için o tarihi bekleyin! Bunu yapan parasına para katacak. İşte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

ALTIN FİYATLARI REKORA DOYMUYOR

Altın fiyatlarındaki yükselişleri değerlendiren İslam Memiş, "Yılın çeyreğini yükselişle tamamlayan altın ve gümüş fiyatları, nisan ayının ilk haftasında yeni rekor denemesi yaptı. Altının ons fiyatı 2 bin 25 dolar, altının gram fiyatı ekranlarda bin 252 lira, Kapalıçarşı ve bankalarda bin 283 liraya yükseldi. Gümüşün ons fiyatı 24,90 dolar, gümüşün gram fiyatı ekranlarda 15,35 lira, Kapalıçarşı ve bankalarda 16,00 liraya yükseldi." ifadelerini kullandı.

gfgfgfgf-2023-04-06t114100-785.jpg

YASTIK ALTINDA ALTIN BİRİKTERENLER BAYRAM EDECEK

ABD'den gelen verilerin piyasalara olan etkisini değerlendiren İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"ABD’de dün açıklanan fabrika siparişleri ve JOLTS açılan iş verileri sonrasında altın yüzde 1,67, gümüş yüzde 3,55 değer kazandı. Fed’in Mayıs’ta 25 baz puan faiz artırmayacağı beklentisi, yükselişlerde etkili oldu.

hghghg-72.jpg

Heyecan yapmamak en doğrusu! Yani, aşağıda alanı kalan altın ve gümüş fiyatlarında alım yapamayanlar üzülmemeli.

Dolar endeksinin (dxy), 101,17 seviyesine gerilemesi, yükselişi şimdilik destekliyor. Yukarda 103 direnci hâlâ bulunmakta fayda var."

ALTIN ALINMALI MI SATILMALI MI?

'Altın alınmalı mı, satılmalı mı?' sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Alım için bekleyenler sessizce beklemeli, satış yapacaklar ise acele etmemeli. Ne yükseliş ne de düşüş bitmedi. Piyasa sadece bir çıkış yolu arıyor, belirsizlik çok." değerlendirmesinde bulundu.

hghghggh-14.jpg

O TARİHTE 1.550 TL OLACAK!

Gram altının o tarihte 1.550 TL olacağını belirten İslam Memiş, şunları söyledi:

"Haziran sonrası bin 300-bin 400-bin 500’lü rakamlara alışırız. Ons altın da 2 bin 350 dolar. Gümüşün gram fiyatında 20 lira, ons da 40 dolar. Makas aralığını açmaya devam ediyorlar. Ondan sebep satış için risk almamak en mantıklısı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN