Yastık altında para biriktirenler dikkat! İslam Memiş altın yerine bundan alın dedi: İşte yatırımın yeni adresi

Yastık altında para biriktirenler dikkat! İslam Memiş altın yerine bundan alın dedi: İşte yatırımın yeni adresi

İslam Memiş, altın ve para piyasaları uzmanı olarak yaptığı açıklamalarda, Fed'in aldığı kararların ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve yatırım yapmak isteyenler için öneriler sundu. Borsanın şu anda oldukça düşük seviyelerde olduğunu belirten Memiş, yatırımcıların 6 bin puan seviyesini hedef alarak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca, "Elinde malın varsa otur işine bak. Macera mı arıyorsun? Sat yüreğin varsa sat." diyerek bazı yatırımcılara rest çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslem Memiş, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bir değerlendirme yaptı. Fed'in federal fonlama faizini 25 baz puan artışla yüzde 5,00-5,25 aralığına yükselttiğini belirten Memiş, kararın piyasanın genel beklentisiyle uyumlu olduğunu ifade etti.

Memiş, Fed'in metinden gelecekte daha fazla faiz artışına işaret eden ifadeyi çıkardığına dikkat çekerek, bu durumun piyasalarda hareketliliğe yol açtığını söyledi. Fed'in açıklamasında gelecekteki adımların sıkılaştırma etkisine, ekonomik ve finansal gelişmelere bağlı olacağı vurgulandı.

altın

Ayrıca, Fed'in bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirttiği de vurgulandı. ABD faiz vadeli kontratları ise açıklamanın ardından Fed'in Eylül ayında faiz indirimine başlayacağını fiyatlamaya başladı.

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarına dair de yorumlarını paylaştı. xau/usd'nin 2.017 dolar direncini kırarak 2.079 dolar hedefine gittiğini belirten Memiş, xag/usd'nin de 25,25 dolar direncini kırarak 26-28 dolar hedefine doğru ilerlediğini söyledi. Gram altın ise serbest piyasalarda 1.409 lirayı gördü.

Memiş, bu durumda TL'si olanların altın ve gümüş yerine borsa ve döviz almalarının daha mantıklı olduğunu ifade etti. Ayrıca, borsada 4.500 puan hedefi olduğunu ve bu hedefin gerçekleştiğini belirten Memiş, yıl sonunda ise 6.000 puan seviyesinin hedef alındığını söyledi.

Son olarak, geçen hafta dolar/TL'nin 19,99, gram altının 1.343 lira, gram gümüşün 16,50 liraya gerilediğini hatırlatan Memiş, bu durumda uyarılarını dikkate alanların Cuma günü alım yaparak kazandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN