Yatırımcı yüzü gülüyor! Günün açılışı yüksek oldu, en çok ona yatırım yapan kazandı

Yatırımcı yüzü gülüyor! Günün açılışı yüksek oldu, en çok ona yatırım yapan kazandı

Borsada rakamlar yerinde durmak bilmiyor. Yatırım aracı olarak borsayı tercih edenler sevinçten havalara uçuyor. Günü yüksekten açan Borsa İstanbul BİST 100 endeksi Güney %0,46 yükselişle başladı.

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi güne %0,46 yükselişte 9.238,59 seviyesinde başladı. Açılış ile birlikte BİST 100 endeksi ön kapanışa göre 42,18 puan ve %0,46 değerlendi. Yatırımcıları en çok kazandıranlarda belli oldu.

ONA YATIRIM YAPAN KAZANIYOR

BİST 100 endeksi güne yüksek başlarken bankacılık endeksi ise %0,41 artarak giriş yaptı. Holding endeksi ise %0,58 artış gösterirken sektör endeksleri arasında en fazla kazandıranlar %1,25 ile bilişim oldu. Biz 100 endeksinin belli olması ile birlikte tek kaybettiren ise %1,24 ile sigorta sektörü oldu.

borsa-istanbul.jpg

Geçtiğimiz gün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü %0,58 değer kaybı ile kapattı. 9.196,41 puanda günü tamamlayan BİST 100 endeksinin gördüğü en yüksek seviye ise 9.404,11 oldu.

Analistler tarafından yapılan açıklama doğrultusunda küresel pay piyasalarının ABD Merkez Bankası (FED) politika faizinin öngörülenden daha geç indirmeye başlayacağı yönünde oldu. Bu durum endişeli bir ortamı neden olurken tedirginliğin sıcaklığını koruduğu belirtilerek ABD'de açıklanması beklenen önemli şirketlerin bilançosunun negatif bir seyir izlediği de aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN