Yatırımcılar yeni haftaya hazır olsun! Ekonomist Selçuk Geçer Açıkladı: Altının fitili ateşlenecek

Yatırımcılar yeni haftaya hazır olsun! Ekonomist Selçuk Geçer Açıkladı: Altının fitili ateşlenecek

Piyasada yaşanan durgunluk yatırımcıların gündeminde yer aldı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yeni haftayı işaret etti. Yatırımcılar tarafından merak edilen "Yeni hafta başlangıcı nasıl olacak?" sorusuna cevap verdi. Altın piyasasını işaret eden uzman isim net konuştu. İşte tüm detaylar...

Küreselde yaşanan ekonomik sorunlardan Türkiye'de etkileniyor. Yatırımcıların endişeli bekleyişi sürerken, uzman isimlerden gelecek açıklamalar dikkatle bekleniyor. Özellile altın yatırımcılarında önemli bekleyişler yer alırken, "Güvenli liman" olarak nitelendirilen altında vatandaşlar meraklı sorularını iletiyor.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ

Son zamanlarda sürekli olarak dalgalanan altın fiyatları hakkında yeni açıklamalar geldi. Sürekli yükseliş ve düşüş trendinde yer alan altın öncesinde Selçuk Geçer'den doların gerçek değeri paylaşıldı. Doların, Türkiye'de 42 - 43 TL seviyelerinde olması gerektiğini ifade ederek, yükseliş beklediğini duyurdu.

Dolar kurunda beklenen yükselişin altın fiyatlarına yansıyacağını da belirtti. Altın kurunda yükselişler bekleyen uzman isim, FED faiz kararının sabit tutulmasını değerlendirdi. ABD'de faiz oranları son açıklama ile birlikte yüzde 5,25 - 5,50 seviyelerinde kaldı.

gozler-o-veride-9-aralik-gram-altin-ve-ceyrek-altinda-son-durum-4xdt.webp

SELÇIK GEÇER'DEN ALTIN DEĞERLENDİRMESİ

Selçuk Geçer'in açıklamalarında göre FED faiz kararı, ekim ayı ile birlikte 25 baz puan artırılacak. Fakat bu durum yılın geri kalanında indirim alacağını göstermiyor. 2023 yılının sonuna kadar faiz indirimi beklemenin hata olacağına dikkat çekti.

Altın fiyatlarındaki yükselişlere dikkat çeken uzman isim, altının yükselmesi için faiz indirimine gerek olmadığını duyurdu. Alınan kararlar karşısında durgunlaşan ons altın, günümüzde hızla yükselişe devam ediyor. Hafta başlangıcını işaret ederek, yatırımcıların önlemini alması gerektiğini vurguladı.

gram-altin-896p-cover.webp

GRAM ALTIN ALINIR MI?

Yatırımcıların merakla beklediği, "Altın almak için doğru zaman ne zaman?" sorusuna cevap verdi. Altın için sürekli olarak, "Altın fiyatları zirveyi gördü." açıklamaları yapanlara katılmadığını belirterek açıkladı.

Altın fiyatlarının ucuz olduğunu belirterek, ekim ayını hedef gösterdi. Dolar kurundaki beklenen yükseliş ile birlikte gram altının da destek alacağını söyleyen uzman isim, gram altın fiyatlarının artacağını işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN